Çinli, Japon ve Koreli insanları ayırt etmek için aşağıdaki fiziksel ve kültürel farklılıklar dikkate alınabilir: 1. Ten Rengi: Japonlar daha beyaz tenli, Çinliler ise donuk bronz tenlidir. 2. Göz Yapısı: Japonların gözleri burunlarına doğru çekiktir, Çinlilerin gözleri ise daha çekik ve kaşları daha seyrektir. 3. Boy: Çinliler Japonlardan daha uzun boyludur. 4. Yemek Kültürü: Çin mutfağında Noddle, Japon mutfağında ise Sushi özgün yemek türleridir. 5. Dil ve Alfabeler: Japonya ve Çin'de Kanji alfabesi kullanılırken, Japonca ve Korece aynı dil ailesinden olup gramer açısından benzerdir. 6. Davranış ve Tavırlar: Japonlar pozitif, kibirli ve dogmatik dururken, Çinliler daha durgun, kibar ve rahat bir duruşa sahiptir.