Buradasın
Malatya'da kırmızı et neden pahalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malatya'da kırmızı etin pahalı olmasının bazı nedenleri:
- Yüksek hayvan fiyatları 1. Büyük besiciler, hayvan fiyatlarını yüksek tutuyor 1.
- İthal hayvan sorunu 2. İthal edilen hayvanlar çözüm getirmeyince, yerli hayvan eksikliği ortaya çıkıyor 2.
- Üretim maliyetleri 5. Küçük aile işletmelerinin, büyük işletmelere göre daha yüksek maliyetlerle karşılaşması 5.
- Fiyatların aracılar tarafından belirlenmesi 3. Karkas et fiyatlarındaki düşüşlerin satış fiyatlarına yansımaması 35.
Ayrıca, Ramazan ayında artan talep de kırmızı et fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: