• Buradasın

    Destekler hangi hesapta izlenir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Devletten alınan destekler, muhasebeleştirilmesi için 602 Diğer Gelirler hesabında izlenir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    120 ve 320 hesaplar ne için kullanılır?

    120 ve 320 hesaplar, genellikle bankacılık ve finansal işlemlerde kullanılır. - 120 hesap, işletmenin müşterilerinden olan senetsiz alacaklarını takip etmek için kullanılır. - 320 hesap, işletmenin tedarikçilerine olan senetsiz borçlarını ifade eder.

    250 ve 260 hesaplar nasıl çalışır?

    250 ve 260 hesaplar, muhasebe sisteminde farklı işlevlere sahiptir: 1. 250 Arazi ve Arsalar Hesabı: Bu hesap, işletmeye ait arazi ve arsaların izlenmesini sağlar. İşleyişi şu şekildedir: - Arazi ve arsalar elde edildiğinde hesaba borç kaydedilir. - Satıldıklarında veya elden çıkarıldıklarında alacak olarak kaydedilir. 2. 260 Haklar Hesabı: Bu hesap, işletmelerin maddi olmayan duran varlıklarını izler. İşleyişi şu şekildedir: - Edinilen haklar, maliyet bedelleri ile bu hesaba borç kaydedilir. - Yararlanma süreleri içerisinde, yararlanma sürelerinin belli olmaması durumunda 5 yıllık sürede eşit taksitlerle itfa olunarak yok edilir.

    Gelecek aylara ait giderler hangi hesapta izlenir?

    Gelecek aylara ait giderler, 180 Gelecek Aylara Ait Giderler hesabında izlenir.

    Yevmiyede hangi hesaplar borç hangi hesaplar alacak?

    Yevmiyede borç ve alacak hesapları şu şekilde ayrılır: 1. Borç Hesapları: - Satıcılar Hesabı: İşletmenin mal veya hizmet aldığı satıcıların borçları bu hesapta kaydedilir. - Alınan Depozito ve Teminatlar Hesabı: Belirli bir işi yapmaları veya aldıkları bir değeri geri vermeleri için 3. kişilerden alınan depozito ve teminatların takip edildiği hesaptır. - Personele Borçlar Hesabı: Personelin tahakkuk etmiş olup henüz ödenmemiş ücretlerinin ve diğer alacaklarının takip edildiği hesaptır. 2. Alacak Hesapları: - Kasa Hesabı: İşletmenin kasasındaki nakit varlıklarını temsil eder. - Banka Hesabı: İşletmenin banka hesaplarını temsil eder. - Müşteriler Hesabı: İşletmenin mal veya hizmet sattığı müşterilerin alacakları bu hesapta kaydedilir.

    329 ve 349 hesaplar ne için kullanılır?

    329 ve 349 hesaplar, farklı türdeki ticari borçların izlenmesinde kullanılır: - 329 Hesap: "Diğer Ticari Borçlar" hesabıdır ve 32 ticari borçlar hesap grubundaki kalemlerin dışında kalan ticari borçları kapsar. - 349 Hesap: "Alınan Diğer Avanslar" hesabıdır ve özel bölümünde tanımlanan avanslar dışında, işletmenin aldığı her türlü kısa vadeli avansların izlendiği hesaptır.

    Genel mizde hangi hesaplar yer alır?

    Genel muhasebede yer alan hesaplar üç ana grupta sınıflandırılır: bilanço hesapları, gelir tablosu hesapları ve maliyet hesapları. Bilanço hesapları kendi içinde iki gruba ayrılır: 1. Aktif hesaplar (varlık hesapları): İşletmenin varlıklarını izler. 2. Pasif hesaplar (kaynak hesapları): İşletmenin borçlarını ve öz kaynaklarını izler. Gelir tablosu hesapları ise gelir ve gider hareketlerini izler. Maliyet hesapları, üretim işletmelerinde üretilen ürünlerin ve hizmet işletmelerinde sunulan hizmetlerin maliyetini kayda almak için kullanılır.

    320 hesap nasıl çalışır?

    320 Hesap, işletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçların takip edildiği hesaptır. 320 Hesabın işleyişi şu şekildedir: 1. Senetsiz borcun doğması durumunda bu hesaba alacak olarak kaydedilir. 2. Borcun ödenmesi durumunda ise bu hesaba borç olarak kaydedilir.