• Buradasın

    350 hesap neden kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    350 hesap, genellikle yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinde hakediş bedellerinin izlenmesi için kullanılır 13.
    Bu hesap, işletmenin üstlendiği inşaat ve onarım işlerinden tamamlanan kısımlar için düzenlenen hakediş bedellerinin kaydedildiği ve takip edildiği bir muhasebe hesabıdır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    350 nolu hesap nedir?

    350 nolu hesap, "Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Hakedişleri" hesabını ifade eder.

    300 ve 350 hesaplar nelerdir?

    300 ve 350 hesaplar, Tekdüzen Hesap Planı'nda farklı anlamlara sahiptir: 1. 300 Hesap: Bu hesap, "Banka Kredileri" hesabını ifade eder ve kısa vadeli banka kredilerinin takip edildiği hesaptır. 2. 350 Hesap: Bu hesap, "Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Hakedişleri" hesabını ifade eder ve yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinden tamamlanan kısımlar için düzenlenen hakediş bedellerinin izlendiği hesaptır.

    329 ve 300 hesaplar nedir?

    329 ve 300 hesaplar, muhasebe kayıtlarında farklı anlamlara sahiptir: 1. 329 Hesap: "Diğer Ticari Borçlar" hesabıdır ve 32 ticari borçlar hesap grubundaki kalemlerin dışında kalan ticari borçların izlendiği hesaptır. 2. 300 Hesap: "Banka Kredileri" hesabıdır ve firmanın kullandığı kısa vadeli banka kredilerinin izlendiği hesaptır.

    340 ve 350 nolu hesaplar nasıl çalışır?

    340 ve 350 nolu hesaplar farklı muhasebe işlemlerini ifade eder: 1. 340 - Alınan Sipariş Avansları Hesabı: Bu hesap, işletmenin faaliyet konusuyla ilgili gelecekte yapacağı mal ve hizmet teslimleri için peşin tahsil ettiği tutarların izlendiği hesaptır. İşleyişi şu şekildedir: - Alıcılardan alınan avanslar bu hesabın alacağına kaydedilir. - Malın teslim edilmesi veya hizmetin görülmesi durumunda borçlandırılarak kapatılır. 2. 350 - Yıllara Yaygın İnşaat ve Onarım Hakediş Bedelleri Hesabı: Bu hesap, işletmenin üstlendiği yıllara yaygın inşaat ve onarım işlerinden tamamladığı kısımlar için düzenlenen hakediş bedellerinin izlendiği hesaptır. İşleyişi şu şekildedir: - Hakediş bedelleri, iş veren tarafından onaylandığında bu hesaplara alacak olarak yazılır. - İşin geçici kabulü yapıldığında, bu hesaplardaki hakediş bedelleri ilgili satış hesaplarının alacağı karşılığında borçlandırılır.