Buradasın
Yumurtadan çıkma oranı nasıl arttırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtadan çıkma oranını artırmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Doğru Yumurta Seçimi: Döllenmiş, sağlıklı, orta büyüklükte, temiz ve çatlağı olmayan yumurtalar seçilmelidir 14.
- Kuluçka Koşulları: Kuluçka makinesi sıcaklığı tüm dönem boyunca 37 derece olmalı ve sabit kalmalıdır 14. Nem oranı %58-60 arasında sabit tutulmalı, son üç gün ise %65-75'e çıkarılmalıdır 1.
- Yumurtaların Çevrilmesi: Yumurtalar günde en az 4-6 kez çevrilmelidir 14. Yumurtadan çıkmadan önceki son üç gün yumurtalar çevrilmemelidir 1.
- Havalandırma: Yumurtaların dış kabuğundaki gözeneklerden hava giriş çıkışına izin verilmelidir 1.
- Saklama Koşulları: Yumurtalar serin ve nemli bir ortamda, 12-13 derece sıcaklıkta ve %75 nemde saklanmalıdır 1.
- Yıkanmamış Yumurtalar: Yumurtalar asla yıkanmamalı veya ıslak bir bezle silinmemelidir 1.
Bu koşullara dikkat edilerek, kuluçka sürecinin başarısı artırılabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: