• Buradasın

    Yakaran Gönüller el kulubud daria kimin eseri?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yakaran Gönüller (el-Kulûbu’d-Dâria), Gümüşhanevî Ahmed Ziyaüddin Efendi'nin "Mecmuatü’l-Ahzâb" adlı üç cildlik eserinden seçilen evrâd ü ezkârın (okunması âdet edinilen belli âyet, sûre, dua ve zikirlerin) yeniden tasnif edilmesi suretiyle hazırlanmıştır 123.
    Eserin derlenmesi ve tasnifi ise M. Fethullah Gülen Hocaefendi tarafından yapılmıştır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yakaran Gönüller ve Kulubüd Daria aynı mı?

    Evet, "Yakaran Gönüller" ve "Kulubüd Daria" aynı eserdir. "el-Kulûbu’d-Dâria", Gümüşhanevî Ahmed Ziyaüddin Efendi'nin "Mecmuatü’l-Ahzâb" adlı üç ciltlik eserinden seçilen evrâd ü ezkârın (okunması âdet edinilen belli âyet, sûre, dua ve zikirlerin) yeniden tasnif edilmesi suretiyle hazırlanmış bir dua mecmuasıdır. Bu nedenle, "Yakaran Gönüller" ve "Kulubüd Daria" ifadeleri, aynı eseri tanımlamak için kullanılan farklı isimlerdir.

    El Kulûbu'd-Dâria Türkçe var mı?

    Evet, El-Kulûbu’d-Dâria Türkçe'ye çevrilmiştir. Yakaran Gönüller adıyla Türkçe olarak basılan kitap, Fethullah Gülen Hocaefendi tarafından derlenmiş ve tasnif edilmiştir.