Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tütün kırımı, genellikle üç aşamada gerçekleştirilir 2.
- Dip tütününün kırımı: Tütünlerin en alttaki yaprakları ilk önce olgunlaşır ve ilk aşamada sadece bu yaprakların kırımı yapılır 2.
- Ana ve uç tütününün kırımı: Dip tütününün kırımından sonra ana ve uç tütününün kırımı yapılır 2.
- Ek kırım: Eğer tütünün gelişimi devam ediyorsa, bir kırım daha yapılabilir 2.
Tütün kırımı, sabahın erken saatlerinde başlayıp saat 9'a doğru bitirilecek şekilde yapılmalıdır 4. Akşam saatlerinde kırım yapılması uygun değildir 4.
Tütün kırımı sıklığı, tütünün büyüme dönemi, çeşidi ve kullanım şekline bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: