• Buradasın

    Türkçede en çok yanlış yazılan kelimeler nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türkçede en çok yanlış yazılan bazı kelimeler şunlardır:
    1. Birçok 13.
    2. Hiçbir 13.
    3. Birkaç 1.
    4. Bugün 1.
    5. Yüzyıl 1.
    6. Okuryazar 1.
    7. Bilinçaltı 1.
    8. Akşamüstü 1.
    9. Herkes 2.
    10. Orijinal 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Hangi kelimeler bitişik yazılır TDK?
    Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından bitişik yazıldığı belirtilen bazı kelimeler şunlardır: Ses düşmesine uğrayan birleşik kelimeler: sedeftaşı, aygözlüğü, gölgeadam, yatakodası. Arapça kökenli kelimeler ve yardımcı fiillerle kurulan birleşik kelimeler: emretmek, hükmetmek, zikretmek. Çift sesli harfler oluşan birleşik fiiller: affetmek, reddetmek, zannetmek. Son hecesinde vurgulanmış birleşik kelimeler: sarsılmaz, büyüleyici. Benzetme yoluyla anlam değişikliğine uğrayan birleşik kelimeler: sarıkanat, yeşilgöz, kızılbaş. Kalıplaşmış eklerle kurulan birleşik kelimeler: yatakhane, akşamüstü. Her iki ögesi de ek almış birleşik kelimeler: günlükyazar, savaşkılavuzu. Renklerle oluşan birleşik kelimeler: beyazkedi, koyuyeşil. Türkçe yer adları: Diyarbakır, Boludağ. Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler: aşevi, bakımevi, basımevi, huzurevi, öğretmenevi.
    Hangi kelimeler bitişik yazılır TDK?
    7. sınıf Türkçe yazımı yanlış olan sözcüklerin yazımı nedir?
    7. sınıf Türkçe'de yazımı yanlış olan bazı sözcükler şunlardır: 1. Hiç bir yerine hiçbir. 2. Bir kaç yerine birkaç. 3. Bir çok yerine birçok. 4. His etmek yerine hissetmek. 5. Her hangi yerine herhangi. 6. Yalnış yerine yanlış. 7. Kiprik yerine kirpik. 8. Traş yerine tıraş. 9. Evrak yerine belge. 10. Baş öğretmen yerine başöğretmen.
    7. sınıf Türkçe yazımı yanlış olan sözcüklerin yazımı nedir?
    Yazım yanlışları nelerdir?
    Yaygın yazım yanlışları şunlardır: 1. Kesme İşaretinin (') Hatalı Kullanımı: Özel isimlere gelen ekler kesme işareti ile ayrılır, ancak kurum ve kuruluş adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz. 2. Sayıların Yazımı: Birden fazla kelimeden oluşan sayılar ayrı yazılır, para miktarı bildiren sayılar yazıyla ve birleşik yazılır. 3. Üç Nokta Kullanımı: Üç nokta yerine iki nokta veya üçten fazla nokta kullanılmaz. 4. Bağlaçların Yazımı: "De" ve "da" bağlaçları ayrı yazılır. 5. Kelime Telaffuzu: "Ğ" ile başlayan kelime yoktur ve Türkçe kelimelerde iki sesli harf yan yana gelmez. 6. İkilemelerin Yazımı: İkilemeler daima ayrı yazılır ve ikilemeyi oluşturan sözcüklerin arasına noktalama işareti konulmaz.
    Yazım yanlışları nelerdir?
    Yazım yanlışı olan kelimeler 2 örnek veriniz?
    Yazım yanlışı olan iki kelime örneği: 1. Asvalt (Doğru yazım: asfalt). 2. Kirbit (Doğru yazım: kibrit).
    Yazım yanlışı olan kelimeler 2 örnek veriniz?
    Ayrı yazılan kelimeler nasıl ayırt edilir?
    Ayrı yazılan kelimeler, iki ya da daha fazla kelimenin anlam kaybına uğramadan bir araya gelerek yeni bir anlam oluşturması durumunda kullanılır. Bu tür kelimeleri ayırt etmek için şu kurallara dikkat edilmelidir: 1. Sıfat + isim durumlarında kelimeler ayrı yazılır. Örneğin, "kırmızı elma", "büyük ev" gibi. 2. "Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak" yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde ses düşmesi veya türemesi yoksa ayrı yazılır. 3. Birleşme sırasında kelimelerden hiçbiri anlam değişikliğine uğramıyorsa ayrı yazılır. Örneğin, "hayvan balığı", "bitki üzümü" gibi. 4. "Yol ve ulaşım ile ilgili" birleşik kelimeler de ayrı yazılır. Örneğin, "kara yolu", "deniz yolu" gibi.
    Ayrı yazılan kelimeler nasıl ayırt edilir?
    Hangi kelimeler ayrı yazılır TDK?
    Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından ayrı yazıldığı belirtilen bazı kelimeler şunlardır: "Ki" bağlacı: Cümlede ayrı yazılan "ki" her zaman bağlaç olmak zorunda değildir, cümledeki anlamına göre edat da olabilir. "Hayvan" ve "bitki" türleri ile kurulan birleşik kelimeler: Köpek balığı, uğur böceği, bal arısı, Ankara keçisi, yaban ördeği gibi. "Nesne, eşya ve alet" adlarıyla kurulan birleşik kelimeler: Alçı taşı, bileği taşı, çakmak taşı, lüle taşı, Oltu taşı gibi. "Yol ve ulaşım" ile ilgili terimler: Kara yolu, deniz yolu, demir yolu gibi. "Durum, olgu ve olay" belirten kelimeler: Açık oturum, açık öğretim, baş ağrısı gibi. "Renk" sözü veya renk adlarıyla kurulan isim tamlamaları: Gümüş rengi, portakal rengi, ateş kırmızısı gibi.
    Hangi kelimeler ayrı yazılır TDK?
    Yazımı karıştırılan kelimeler nelerdir?
    Yazımı karıştırılan bazı kelimeler şunlardır: İtfaiye yerine "iftaye"; Afili yerine "afilli"; Rezarvasyon yerine "rezervasyon"; Hazır cevap yerine "hazırcevap"; Eşkiya yerine "eşkıya"; Cürret yerine "cüret"; Karnabahar yerine "pinpirik"; Tastik yerine "tasdik"; Yalnız yerine "yalnış"; Yurtiçi yerine "yurt içi".
    Yazımı karıştırılan kelimeler nelerdir?