• Buradasın

    TDK'ya göre mekan isimleri nasıl yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türk Dil Kurumu (TDK) kurallarına göre mekan isimleri şu şekilde yazılır:
    1. Özel ada dahil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, köy vb. sözler küçük harfle başlar 15: Konya ili, Etimesgut ilçesi, Uzungöl beldesi, Taflan köyü vb.
    2. Yer adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar 15: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı vb.
    3. Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. yapı adlarının bütün kelimeleri büyük harfle başlar 15: Dolmabahçe Sarayı, İshakpaşa Sarayı, Ankara Kalesi, Beyazıt Kulesi vb.
    4. Yer bildiren özel isimlerde kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğunda, yer adının ilk harfi büyük yazılır 1: Hisar’dan, Boğaz’dan vb.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İl ve şehir adları nasıl yazılır TDK?
    İl ve şehir adları Türk Dil Kurumu (TDK) kurallarına göre büyük harfle yazılır.
    İl ve şehir adları nasıl yazılır TDK?
    Mekan isimleri nasıl olmalı?
    Mekan isimleri şu özelliklere sahip olmalıdır: 1. Yaratıcı ve Akılda Kalıcı: İnsanların zihninde yer eden, unutulmaz bir isim seçilmelidir. 2. Sunulan Hizmeti Net Anlatmalı: Mekanın ne tür bir hizmet sunduğunu açıkça ifade etmelidir. 3. Konsept ve Atmosferi Yansıtmalı: Organizasyonların tarzını, temasını ve müşterilere sunulan deneyimi doğru bir şekilde yansıtmalıdır. İşte bazı örnek mekan isimleri ve anlamları: AnıMekan: Her etkinliğin unutulmaz bir anıya dönüştüğü bir mekan kiralama hizmeti. EtkinlikRuhu: Organizasyonlara ruh ve canlılık katan bir isim. Güldürü Kahvesi: Eğlence odaklı, sıcak bir atmosfere sahip kafe. Nostalji Sokak: Nostaljik bir tema ile dekore edilmiş mekan.
    Mekan isimleri nasıl olmalı?
    Mekan nasıl yazılır TDK?
    Mekân kelimesi, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından mekân şeklinde yazılır.
    Mekan nasıl yazılır TDK?