• Buradasın

    Soru yerine ne kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Soru yerine kullanılabilecek eş anlamlı kelimeler "istifham" ve "sual" kelimeleridir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Soru cümlesi nasıl yapılır?

    Soru cümlesi yapmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Soru eki (mi) kullanmak: Soru cümleleri, soru eki olan "mi" ile oluşturulabilir. 2. Soru zarfı, zamiri veya sıfatı kullanmak: Cümlede soru anlamı, soru zarfı, soru zamiri veya soru sıfatı ile sağlanabilir. 3. Vurgu ve tonlama kullanmak: Soru cümleleri, soru sözcük ve ekleri kullanmadan sadece vurgu ve tonlama ile de kurulabilir. Soru cümlelerinin sonuna soru işareti (?) konur.

    Soru işareti nerelerde kullanılır?

    Soru işareti (?), çeşitli durumlarda kullanılır: 1. Soru bildiren cümle ve sözcüklerin sonunda: "Nasıl bir düğün düşünüyorsun?". 2. Bilinmeyen, kesin olmayan veya şüpheyle karşılanan durumlarda: "Yunus Emre (1240?-1320), (Doğum yeri: ?)". 3. Alay, küçümseme, şaşkınlık, yerme gibi anlamlar taşıyan sözcüklerin yanında: "Onun ne kadar zeki (?) olduğunu hepimiz biliyoruz". 4. Tipografide: Yunanca ve Kilise Slavcasında noktalı virgül, soru işareti yerine kullanılır. 5. Soru cümlesi veya ifadesinin başında ve sonunda: Bir ters soru işareti (¿) ile başlar ve bir soru işareti (?) ile son bulur.

    Soru eki mi soru kipi mi?

    Soru eki ve soru kipi farklı kavramlardır: 1. Soru Eki: Cümleye soru anlamı katan eklerdir ve "mı, mi, mu, mü" şeklinde yazılırlar. 2. Soru Kipi: Fiillere eklenerek onlara soru anlamı katan kiplerdir.

    Soru çeşitleri nelerdir?

    Soru çeşitleri genel olarak dört ana kategoriye ayrılır: 1. Açık Uçlu Sorular: Bu tür sorular, cevap veren kişiye geniş bir yanıt verme imkânı tanır ve "ne", "nasıl", "neden", "hangi" gibi soru kelimeleri ile başlar. 2. Kapalı Uçlu Sorular: Genellikle evet/hayır gibi kısa ve kesin yanıtlar gerektirir. 3. Seçenekli Sorular: Belirli bir dizi seçenek sunarak, cevap veren kişinin bu seçeneklerden birini seçmesini ister. 4. Yönlendirme Soruları: Belirli bir sonuca yönlendirmek amacıyla sorulur ve cevap veren kişiyi belli bir düşünceye ya da görüşe yönlendirme amacı taşır.