• Buradasın

    Rakamların arasına neden nokta konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Rakamların arasına nokta konmasının birkaç nedeni vardır:
    1. Dört ve daha çok basamaklı sayıların yazımında: Sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılan sayıların arasına nokta konur 13. Örneğin: 28.434, 250.310.
    2. Saat ve dakika gösteriminde: Saat ve dakika belirten sayıları birbirinden ayırmak için nokta kullanılır 13. Örneğin: 09.05, 18.45.
    3. Matematikte çarpma işareti olarak: Matematikte çarpma işlemi yerine nokta kullanılabilir 24. Örneğin: 4.5 = 20.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Nokta işareti nerelerde kullanılır?
    Nokta işareti (.) çeşitli yerlerde kullanılır: 1. Cümle sonunda: Cümlenin bittiğini belirtmek için kullanılır. 2. Kısaltmalarda: Bazı kısaltmaların sonuna konur. 3. Sıra numaralarında: Sayılardan sonra sıra bildirmek için kullanılır. 4. Tarihlerde: Gün, ay ve yılı gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur. 5. Saatlerde: Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için kullanılır. 6. Matematikte: Çarpma işareti yerine kullanılır. 7. Genel ağ adreslerinde: İnternet adreslerinin sonunda yer alır.
    Nokta işareti nerelerde kullanılır?
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    Üç noktanın (…) noktalama işaretlerindeki görevleri şunlardır: 1. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur. 2. Kaba sayıldığı için veya bir başka sebepten dolayı açık yazılmak istenmeyen kelime ve bölümlerin yerine konur. 3. Alıntılarda başta, ortada ve sonda alınmayan kelime veya bölümlerin yerine konur. 4. Sözün bir yerde kesilerek geri kalan bölümün okuyucunun hayal dünyasına bırakıldığını göstermek veya ifadeye güç katmak için konur. 5. Karşılıklı konuşmalarda, yeterli olmayan, eksik bırakılan cevaplarda kullanılır.
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    Sayılarda nokta mı virgül mü TDK?
    Sayılarda TDK'ye göre nokta (.) kullanılır. Özellikle şu durumlarda nokta kullanımı geçerlidir: - Sayılardan sonra sıra bildirmek için (örneğin, 3. (üçüncü), 15. (on beşinci)). - Dört ve dörtten çok rakamlı sayılarda, sondan sayılmak üzere üçlü gruplara ayrılarak yazılan sayıların arasına (örneğin, 1.000, 326.197). - Matematikte çarpma işareti yerine (örneğin, 4.5=20).
    Sayılarda nokta mı virgül mü TDK?
    Nokta ne anlama gelir?
    Nokta kelimesi birden fazla anlama gelebilir: 1. Dil bilgisi terimi: Cümlenin bittiğini anlatmak için kullanılan noktalama işareti (.). 2. Matematik terimi: Çarpma işareti yerine kullanılan sembol. 3. Genel anlam: Çok küçük boyutlarda işaret, benek. 4. Diğer kullanımlar: Nöbetçi bulunan yer, sınır, derece, radde gibi anlamlar da taşır.
    Nokta ne anlama gelir?
    Nokta işareti nerelerde kullanılmaz?
    Nokta işareti aşağıdaki durumlarda kullanılmaz: 1. Eksik ya da devrik cümlelerde. Nokta, cümlenin tamamlandığını belirtmek için kullanılır, eksik cümlelerde anlamı boğabilir. 2. Ünlem (!) veya soru işareti (?) gibi başka bir noktalama işaretiyle birlikte. Bu tür işaretlerle birlikte kullanıldığında anlam karışıklığına yol açabilir. 3. Kısaltmalarda nokta sonuna fazladan. Kısaltmalarda kullanılan noktalar cümle sonuna denk geliyorsa fazladan nokta konmaz. 4. Tarih ve saat yazımlarında araya boşluk. Tarih ve saat yazımlarında araya boşluk konulmamalıdır.
    Nokta işareti nerelerde kullanılmaz?
    Rakamlardan sonra nokta mı virgül mü?
    Rakamlardan sonra nokta (.) kullanılır.
    Rakamlardan sonra nokta mı virgül mü?