• Buradasın

    Nokta nokta boşluk bırakılır ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nokta (.) işaretinden sonra boşluk bırakılması, Türkçe yazım kurallarına göre cümlenin bittiğini belirtmek için yapılır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Wordde noktalama işaretlerinden sonra kaç boşluk bırakılır?
    Word'de noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılması gerekmektedir.
    Wordde noktalama işaretlerinden sonra kaç boşluk bırakılır?
    Üç noktanın yerine hangi noktalama işareti kullanılır?
    Üç noktanın yerine iki nokta kullanılabilir.
    Üç noktanın yerine hangi noktalama işareti kullanılır?
    . nokta ne anlama gelir?
    Nokta (.) şu anlamlara gelebilir: 1. Dil bilgisi terimi: Cümlenin bittiğini anlatmak için sonuna konulan noktalama işareti. 2. Matematik terimi: Çarpma işareti yerine kullanılan sembol. 3. Jeodezi terimi: Arazi ölçü çalışmalarında kullanılan sabit işaret. 4. Genel kullanım: Çok küçük boyutlarda işaret, benek veya yer.
    . nokta ne anlama gelir?
    Noktalama işaretlerinden sonra nasıl başlanır?
    Noktalama işaretlerinden sonra nasıl başlanacağı, işaretin türüne göre değişir: 1. Nokta (.): Anlamca tamamlanmış cümlelerin sonunda kullanılır ve ardından gelen cümle küçük harfle başlar. 2. Virgül (,): Eş görevli sözcük veya sözcük gruplarının arasında kullanılır ve ardından gelen cümle yine küçük harfle başlar. 3. Noktalı Virgül (;): Birden fazla sıralı cümleyi birbirinden ayırmak için kullanılır ve ardından gelen cümle küçük harfle başlar. 4. İki Nokta (:): Aktarma sözlerde veya örnek verilecek cümlenin sonunda kullanılır ve ardından gelen cümle büyük harfle başlar. 5. Tırnak İşareti (” “): Alıntı cümlelerin başında ve sonunda kullanılır, tırnak işaretinden sonra küçük harfle devam edilir.
    Noktalama işaretlerinden sonra nasıl başlanır?
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    Üç noktanın (…) noktalama işaretlerindeki görevleri şunlardır: 1. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur. 2. Kaba sayıldığı için veya bir başka sebepten dolayı açık yazılmak istenmeyen kelime ve bölümlerin yerine konur. 3. Alıntılarda başta, ortada ve sonda alınmayan kelime veya bölümlerin yerine konur. 4. Sözün bir yerde kesilerek geri kalan bölümün okuyucunun hayal dünyasına bırakıldığını göstermek veya ifadeye güç katmak için konur. 5. Karşılıklı konuşmalarda, yeterli olmayan, eksik bırakılan cevaplarda kullanılır.
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    Noktalama işaretleri nelerdir?
    Noktalama işaretleri şunlardır: 1. Nokta (.): Cümlenin sonuna konur, kısaltmaların sonuna getirilir ve sayılardan sonra sıra bildirmek için kullanılır. 2. Virgül (,): Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak, ara sözleri belirtmek ve tırnak içinde olmayan alıntı cümlelerinden sonra kullanılır. 3. Ünlem İşareti (!): Sevinç, acı, korku gibi duyguları bildiren cümle veya ifadelerin sonuna konur. 4. Soru İşareti (?): Soru anlamı taşıyan cümle veya sözlerin sonunda kullanılır. 5. İki Nokta (:): Kendisiyle ilgili örnek veya açıklama verilecek cümlenin sonunda kullanılır. 6. Noktalı Virgül (;): Cümle içinde virgülle ayrılmış tür veya takımları ayırmak için kullanılır. 7. Üç Nokta (...): Anlatımı tamamlanmamış cümlelerin sonunda veya alıntılarda alınmayan bölümlerin yerine konur.
    Noktalama işaretleri nelerdir?
    Nokta ve üç nokta arasındaki fark nedir?
    Nokta (.) ve üç nokta (…) arasındaki farklar şunlardır: 1. Nokta: Cümlenin sonuna konularak cümlenin bittiğini gösterir. 2. Üç Nokta: Tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur ve cümlenin devamının olduğunu belirtir.
    Nokta ve üç nokta arasındaki fark nedir?