• Buradasın

    Makalede kurum adı nereye yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Makalede kurum adı, yazarın adı ve adresiyle birlikte sağ köşeye, italik koyu ve 11 punto olarak yazılır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Resmi kurum isimleri nasıl yazılır?
    Resmi kurum isimleri yazılırken şu kurallara dikkat edilmelidir: 1. Büyük Harf Kullanımı: Kurum isimleri genellikle büyük harfle başlar. 2. Tam İsim Kullanımı: Kısaltmalar ve resmi olmayan ifadelerden kaçınılmalı, kurumun tam ismi kullanılmalıdır. 3. Özel İsimler: Kurum isimleri özel isim olduğu için, tırnak içinde veya italik yazılabilir, ancak genellikle resmi belgelerde bu yapılmaz. 4. İlk Kez Yazılışta Kısaltma: Eğer yazıda kurumun ismi sıkça geçiyorsa, ilk kez tam adı yazıldıktan sonra, daha sonra kısaltması kullanılabilir. 5. Yazım Kuralları: Türk Dil Kurumu'nun belirlediği yazım kurallarına ve Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esaslar Hakkında Yönetmelik'e uyulmalıdır.
    Resmi kurum isimleri nasıl yazılır?
    Bir makale nasıl yazılır örnek?
    Örnek bir makale yazımı için aşağıdaki adımları izlemek faydalı olabilir: 1. Konu Seçimi: İlginç ve güncel bir konu belirlemek önemlidir. 2. Araştırma ve Bilgi Toplama: Akademik dergiler, hakemli makaleler gibi güvenilir kaynaklardan bilgi toplamak gerekir. 3. Anahat Oluşturma: Okumalara dayanarak bir zihin haritası veya taslak hazırlamak, düşünceleri ve önemli gözlemleri eklemek faydalı olabilir. 4. Giriş Bölümü: Makalenin konusunu belirlemek ve okuyucuları çekmek için dikkat çekici bir konu cümlesi ile başlamak gerekir. 5. Tez Cümlesi: Giriş bölümünün sonunda, tüm makalenin yönünü belirleyecek net bir tez cümlesi yazmak gerekir. 6. Gövde Paragrafları: Tez cümlesini destekleyen kanıtlar ve analizlerle paragrafları geliştirmek gerekir. 7. Sonuç Bölümü: Ana noktaları özetlemek ve tezi pekiştirmek için literatür taramasını tekrar gözden geçirmek gerekir. 8. Düzeltme ve Düzenleme: Makalenin cilalı, profesyonelce sunulmuş ve intihalden arındırılmış olduğundan emin olmak için son düzeltme ve düzenleme aşamalarını tamamlamak gerekir.
    Bir makale nasıl yazılır örnek?
    APA formatında makale nasıl yazılır?
    APA formatında makale yazmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başlık Sayfası: Makalenin başlığını, yazarın adını ve bağlı olduğu kurumu içerir. 2. Özet: Araştırmanın 150-250 kelime uzunluğunda bir özetidir. 3. Ana Gövde: Giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma gibi etiketlenmiş başlıklarla düzenlenir. 4. Başlıklar ve Alt Başlıklar: İçeriği hiyerarşik olarak düzenlemek ve gezinmeyi kolaylaştırmak için belirli seviyelerde başlıklar kullanılır. 5. Metin İçi Alıntılar: Kaynaklara yazar-tarih yöntemini kullanarak atıfta bulunulur, örneğin "Smith, 2020". Bu alıntılar, okuyucuları referans listesindeki tam alıntıya yönlendirir. 6. Referanslar: Referans sayfası, tüm kaynakları yazara göre alfabetik olarak listeler. Genel format kuralları: - Metin boyunca çift aralıklı yazma. - Tüm kenarlarda bir inçlik kenar boşlukları. - 12 punto Times New Roman yazı tipi. - Sayfaların sağ üst köşesinde numaralandırma.
    APA formatında makale nasıl yazılır?
    Makalenin künyesinde kurum nasıl yazılır?
    Makalenin künyesinde kurum bilgisi, yazarın bağlı olduğu kuruluşu belirtmek için yazılır. Bu bilgi şu şekilde yazılır: Yazarın Adı | Kuruluş (varsa). Örneğin: - Ahmet Yılmaz | ABC Üniversitesi.
    Makalenin künyesinde kurum nasıl yazılır?
    Kurum adı nedir?
    Kurum adı, bir işletmenin, organizasyonun veya kuruluşun resmi adıdır.
    Kurum adı nedir?
    TDK'ya göre kurum nasıl yazılır?
    Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "kurum" kelimesi her kelimenin baş harfi büyük yazılır.
    TDK'ya göre kurum nasıl yazılır?
    Kurum ve kuruluş adlarının yazımı nasıl yapılır?
    Kurum ve kuruluş adlarının yazımı şu kurallara göre yapılır: 1. İlk harf büyük yazılır: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Urla Lisesi. 2. Arada kullanılan ve, veya, ile gibi ekler küçük harfle yazılır: Fen ve Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Teknolojileri Kurumu. 3. Kesme işareti kullanılmaz: Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dekanlığına. 4. Özel ada dâhil olmayıp tamlama kuran şehir, il, ilçe, köy vb. sözler küçük harfle başlar: Konya ili, Etimesgut ilçesi. 5. Saray, köşk, han, kale, köprü, kule, anıt vb. yapı adlarının bütün kelimeleri büyük harfle başlar: Dolmabahçe Sarayı, Beyazıt Kulesi.
    Kurum ve kuruluş adlarının yazımı nasıl yapılır?