• Buradasın

    Maccani fungisit ne zaman atılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Maccani fungisiti aşağıdaki zamanlarda atılmalıdır:
    • Elma: Çiçek gözleri kabardığı dönemde, pembe çiçek tomurcuğu döneminde, çiçek taç yaprakları %70-80 döküldüğünde ve ekolojik koşulların hastalığın ilerlemesi için uygun olduğu durumlarda 12-14 gün aralıklarla 12.
    • Armut: Çiçek gözleri kabardığı dönemde, beyaz rozet döneminde, çiçek taç yaprakları %70-80 döküldüğünde ve yine ekolojik koşulların uygun olduğu durumlarda 10 gün aralıklarla 2.
    Şeftali için ise tomurcuklar kabarmaya başladığı dönemde tek bir uygulama yapılması önerilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Fungisit etki mekanizması nelerdir?

    Fungisitlerin etki mekanizması şu şekilde özetlenebilir: 1. Hücresel işleyişin bozulması: Fungusitlerin temel görevi, mantarların hücresel işleyişlerini bozmaktır. 2. Enzimlerin engellenmesi: Spesifik enzimlerle bağlanarak mantarların metabolik yollarını kapatırlar. 3. Hücre duvarı geçirgenliğinin değiştirilmesi: Hücre duvarı geçirgenliğini bozarak mitokondriyal fonksiyonlara, solunum, protein ve enzim sentezi süreçlerine etki ederler. 4. Spor çimlenmesinin engellenmesi: Bazı fungisitler, mantar sporlarının çimlenmesini önleyerek veya çim tüplerinin uzamasını engelleyerek enfeksiyon oluşturmalarını engeller. 5. Bitki içine nüfuz etme: Ekinlerin dokularına nüfuz edebilen fungisitler, doku içindeki mantar gelişimini baskılayarak belirtilerin oluşmasını önler.

    Çiçeklerde fungusit ne zaman kullanılır?

    Çiçeklerde fungusit, mantar hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi için hastalığın belirtilerinin başlangıcında veya bitki gelişiminin belirli evrelerinde kullanılır. Ayrıca, fungusitlerin kullanımı şu durumlarda da önerilir: - Tarlalarda: Tahıllar, mısır, pirinç gibi mantar hastalıklarının yaygın olduğu tarım ürünlerinde. - Sera yetiştiriciliğinde: Bitkilerin yoğun ve kontrollü yetiştirildiği seralarda. Fungusit kullanmadan önce ürün etiketini dikkatlice okumak ve talimatlara uygun şekilde hareket etmek önemlidir.

    Bağlarda hangi fungusit kullanılır?

    Bağlarda bordo bulamacı adı verilen bakır(II) sülfat ve sönmüş kireç karışımı fungusit kullanılır. Bunun yanı sıra, Topguard EQ gibi azoxystrobin ve flutriafol içeren koruyucu fungusitler de bağlarda mantar hastalıklarına karşı etkili bir şekilde kullanılabilir.

    2. nesil fungisitler nasıl etki eder?

    2. nesil fungisitler, mantarların hücresel işleyişlerini bozarak patojenik veya parazitik mantarları öldürür. Bu fungisitlerin etki etme yolları şunlardır: 1. Spesifik enzimlerle bağlanma: Fungusların metabolik yollarını kapatan spesifik enzimlere bağlanarak mantarların solunumunu ve protein ile enzim sentezini engellerler. 2. Hücre duvarı geçirgenliğini bozma: Hücre duvarı geçirgenliğini değiştirerek mitokondriyal fonksiyonlara etki ederler. 3. Dokulara nüfuz etme: Ekinlerin dokularına nüfuz ederek mantar gelişimini baskılar ve belirtilerin oluşmasını engellerler. Bu fungisitler, genellikle sistemik özelliktedir ve bitki içinde taşınarak daha geniş bir koruma sağlarlar.

    Fungisit hangi bitkilerde kullanılır?

    Fungisit, çeşitli bitkilerde mantar ve mantar sporlarını öldürmek veya kontrol altına almak için kullanılır. Başlıca fungisit kullanılan bitkiler: - Tarım bitkileri: elma, armut, ayva, kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, vişne, Antep fıstığı, nar. - Süs bitkileri: domates, biber, hıyar, patlıcan, çilek. - Bağ bitkileri: üzüm. Ayrıca, fungisitler hayvancılıkta ve ilaç endüstrisinde de kullanılır.