Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kefal balığının oltaya gelmesi için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Kıbrıs Oltası: Kefal balığı için en çok tercih edilen olta türüdür 13. 40-50 cm uzunluğunda, 0,25 mm misinaya bağlanan 12-13 kanca ile hazırlanır 1. Taze ekmek kullanılarak yemlenir 13.
- Dip Oltası: Misinanın ince (0,18-0,20 mm) ve iğnelerin küçük olması önerilir 5. Kısa pala çapraz iğneler kullanılmalıdır 2.
- Ekmek Yemleme: Kefal balığını bölgeye toplamak için kıyıdan suya ekmek parçası atılır 25.
Kefal balığı, ürkek bir balık olduğu için oltaya vurduğunda beklemek ve balığı yavaşça çekmek önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: