• Buradasın

    İki nokta nerelerde kullanılır 3. sınıf?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İki nokta (:) 3. sınıfta şu yerlerde kullanılır:
    1. Örnek verilecek cümlenin sonuna: "Fatih’in en çok sevdiği yemeklerden bazıları şunlardır: sarma, musakka, pilav" 1.
    2. Açıklama yapılacak cümlenin sonuna: "Benim hayat felsefem: Kendin için istemediğin şeyi başkası için de isteme" 1.
    3. Karşılıklı konuşmalarda: "Hacivat: Merhaba Karagöz’üm. Ben de dükkana gidiyorum. Gel birlikte yürüyelim. Karagöz: Birlikte yün mü yiyelim?" 1.
    4. Edebî eserlerde konuşma bölümünden önce: "Yoluma devam ederken: – Hişt, hişt, dedi" (Sait Faik Abasıyanık) 2.
    5. Matematikte bölme işareti olarak: "12:3=4" 1.
    6. İnternet adreslerinde: "dilbilgisi.net" 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    3 sınıfta hangi noktalama işareti kullanılmaz?
    3. sınıfta bağlaçlardan önce ve sonra virgül kullanılmaz.
    3 sınıfta hangi noktalama işareti kullanılmaz?
    Noktalama işareti kaç tane var?
    Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre toplam 17 tane noktalama işareti vardır: 1. Nokta (.); 2. Virgül (,); 3. Noktalı virgül (;); 4. İki nokta (:); 5. Üç nokta (…); 6. Soru işareti (?); 7. Ünlem işareti (!); 8. Tırnak işareti (“); 9. Tek tırnak işareti (‘); 10. Parantez (()); 11. Kısa çizgi (-); 12. Uzun çizgi (—); 13. Ayraç (/); 14. Elips (…); 15. Denden işareti; 16. Ters eğik çizgi (\); 17. Kesme işareti.
    Noktalama işareti kaç tane var?
    2. sınıf noktalama işaretleri nelerdir?
    2. sınıf noktalama işaretleri şunlardır: 1. Nokta (.): Cümlenin sonunu belirtmek için kullanılır. Örnek: "Bugün hava çok güzel." 2. Virgül (,): Cümle içinde kesme yapmak, öğeleri sıralamak veya vurgulamak için kullanılır. Örnek: "Elma, armut, muz ve portakal aldım." 3. Ünlem İşareti (!): Heyecan, şaşkınlık veya vurgu ifade etmek için kullanılır. Örnek: "Harika bir konserdi!" 4. Soru İşareti (?): Soru cümlelerinin sonunda kullanılır. Örnek: "Ne zaman geliyorsunuz?" 5. Kesme İşareti (‘): Kelimeleri kısaltmak veya sahipliğini belirtmek için kullanılır.
    2. sınıf noktalama işaretleri nelerdir?
    İki noktanın kullanıldığı cümleler nelerdir?
    İki noktanın kullanıldığı cümleler şunlardır: 1. Örnek verilecek cümlenin sonuna konur: "Millî Edebiyat akımının temsilcilerinden bir kısmını sıralayalım: Ömer Seyfettin, Halide Edip Adıvar, Ziya Gökalp". 2. Açıklama yapılacak cümlenin sonuna konur: "Bu kararın istinat ettiği en kuvvetli muhakeme ve mantık şu idi: Esas, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır". 3. Edebî eserlerde konuşma bölümünden önceki ifadenin sonuna konur: "Bilge Kağan: Türklerim, işitin! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe ülkenizi, törenizi kim bozabilir sizin?". 4. Matematikte bölme işareti olarak kullanılır: "56:8=7, 100:2=50". 5. Genel ağ adreslerinde kullanılır: "http://tdk.org.tr".
    İki noktanın kullanıldığı cümleler nelerdir?
    Nokta ve üç nokta arasındaki fark nedir?
    Nokta (.) ve üç nokta (…) arasındaki farklar şunlardır: 1. Nokta: Cümlenin sonuna konularak cümlenin bittiğini gösterir. 2. Üç Nokta: Tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur ve cümlenin devamının olduğunu belirtir.
    Nokta ve üç nokta arasındaki fark nedir?
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    Üç noktanın (…) noktalama işaretlerindeki görevleri şunlardır: 1. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur. 2. Kaba sayıldığı için veya bir başka sebepten dolayı açık yazılmak istenmeyen kelime ve bölümlerin yerine konur. 3. Alıntılarda başta, ortada ve sonda alınmayan kelime veya bölümlerin yerine konur. 4. Sözün bir yerde kesilerek geri kalan bölümün okuyucunun hayal dünyasına bırakıldığını göstermek veya ifadeye güç katmak için konur. 5. Karşılıklı konuşmalarda, yeterli olmayan, eksik bırakılan cevaplarda kullanılır.
    Noktalama işaretlerinde 3 noktanın görevi nedir?
    . nokta ne anlama gelir?
    Nokta (.) şu anlamlara gelebilir: 1. Dil bilgisi terimi: Cümlenin bittiğini anlatmak için sonuna konulan noktalama işareti. 2. Matematik terimi: Çarpma işareti yerine kullanılan sembol. 3. Jeodezi terimi: Arazi ölçü çalışmalarında kullanılan sabit işaret. 4. Genel kullanım: Çok küçük boyutlarda işaret, benek veya yer.
    . nokta ne anlama gelir?