• Buradasın

    İki nokta ile ilgili örnek cümleler nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İki nokta ile ilgili örnek cümleler:
    1. Açıklama yapmak için: "Bugün hava çok güzel: güneşli ve sıcak" 1.
    2. Örnek vermek için: "Hayvanlar dünyasında farklı türler bulunur: köpek, kedi, kuş, balık" 1.
    3. Karşılıklı konuşmalarda: "Hacivat: Merhaba Karagöz’üm. Ben de dükkana gidiyorum. Gel birlikte yürüyelim. Karagöz: Birlikte yün mü yiyelim?" 2.
    4. Matematikte bölme işareti olarak: "12:3=4" 2.
    5. Genel ağ adreslerinde: "dilbilgisi.net" 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    İki nokta ve üç nokta nerelerde kullanılır 5. sınıf?
    İki nokta (:) ve üç nokta (…) 5. sınıfta şu alanlarda kullanılır: İki Nokta (:): 1. Örnek veya açıklama verilecek cümlenin sonunda: "Bahçemizde türlü türlü çiçek yetişiyor: lale, sümbül, gül…". 2. Edebî eserlerde konuşma bölümünden önceki ifadenin sonunda: "Genç öğretmen biraz duraksadı: —Adın ne senin?". Üç Nokta (...): 1. Anlatımı tamamlanmamış cümlelerin sonunda: "Üzerinde solgun bir gömlek, başında büyükçe bir şapka…". 2. Kaba veya sakıncalı görülen kelimelerin yerine: "Bu gizli bilgiyi …Bey verdi bize". 3. Alıntılarda atlanan kısımların yerine: "…derken şehrin öte başından boğuk boğuk sesler gelmeye başladı…".
    İki nokta ve üç nokta nerelerde kullanılır 5. sınıf?
    10 tane noktalama işareti ile cümle örnekleri nelerdir?
    İşte 10 tane noktalama işareti ile örnek cümleler: 1. Nokta (.): Bugün hava çok güzeldi. 2. Virgül (,): Kitapları okurken, not almayı severim. 3. Noktalı Virgül (;): Ali, Ayşe ve Mehmet; Ahmet, Fatma ve Deniz ile birlikte çalışacak. 4. İki Nokta (:): Annem alışverişten şunları aldı: ekmek, süt, peynir. 5. Üç Nokta (…): Derin bir nefes aldı ve…. 6. Soru İşareti (?): Bugün ne yapacaksın?. 7. Ünlem İşareti (!): Dikkat et! Harika bir haber!. 8. Tırnak İşareti (“): Öğretmen, “Çalışmalarınızın sonuçlarını haftaya alacağız.” dedi. 9. Kesme İşareti (’): İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktık. 10. Uzun Çizgi (—): Bütün sözcükler yavaş yavaş öğrendiğimiz düşlerdir.
    10 tane noktalama işareti ile cümle örnekleri nelerdir?
    Cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konur?
    Cümlenin sonuna nokta (.) konur.
    Cümlenin sonuna hangi noktalama işareti konur?
    Noktalama işaretleri örnek cümleler nelerdir?
    Bazı noktalama işaretleri ve örnek cümleler: 1. Nokta (.): Cümlenin bittiğini gösterir. 2. Virgül (,): Cümlede duraklamayı belirtir ve öğeleri ayırır. 3. Soru İşareti (?): Soru anlamı taşıyan cümle ve sözcüklerin sonuna konur. 4. Ünlem İşareti ( ! ): Sevinç, şaşkınlık, kızma gibi duyguları belirten cümlelerde kullanılır. 5. İki Nokta (:): Açıklama veya alıntı yaparken kullanılır. 6. Üç Nokta (…): Tamamlanmamış cümlelerde ve yazılmaması gereken sözcüklerin yerine kullanılır.
    Noktalama işaretleri örnek cümleler nelerdir?
    Nokta neden kullanılır örnek cümleler?
    Nokta (.) çeşitli nedenlerle kullanılır ve aşağıdaki örnek cümlelerde bu kullanım alanları görülebilir: 1. Cümlenin sonuna konur: "Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurulmuştur". 2. Kısaltmaların sonuna konur: "Alb. (albay), Dr. (doktor), Cad. (cadde)". 3. Sıra bildirmek için kullanılır: "3. (üçüncü), 15. (on beşinci)". 4. Tarihlerin yazılışında gün, ay ve yılı ayırmak için kullanılır: "29.5.1453, 29.X.1923". 5. Saat ve dakika gösteren sayıları ayırmak için kullanılır: "Tren 09.15'te kalktı, Toplantı 13.00'te başladı". 6. Matematikte çarpma işareti yerine kullanılır: "4.5=20".
    Nokta neden kullanılır örnek cümleler?
    Nokta ve virgülün kullanıldığı yerler nelerdir?
    Nokta (.) ve virgül (,) farklı amaçlarla kullanılan noktalama işaretleridir. Noktanın kullanıldığı yerler: 1. Cümle sonları: Tamamlanmış cümlelerin sonuna konur. 2. Kısaltmalar: Kısaltmaların ardından kullanılır. 3. Sıra numaraları: Sayılarda sıra bildirmek için kullanılır. 4. Tarihler: Tarihlerin yazılışında gün, ay ve yılı ayırmak için kullanılır. 5. Saatler: Saat ve dakika rakamlarını ayırmak için kullanılır. Virgülün kullanıldığı yerler: 1. Listeleme: Birden fazla öğe sıralanırken aralarına konur. 2. Cümle içi duraksamalar: Düşünce akışını düzenlemek için kullanılır. 3. Bağlaçlardan önce: "Ama", "fakat", "ve" gibi bağlaçlardan önce virgül kullanılır. 4. Eklentiler: Cümledeki ek bilgiler, ana cümleyle arasında virgül ile ayrılmalıdır.
    Nokta ve virgülün kullanıldığı yerler nelerdir?
    Nasıl yazılır noktalama işaretleri?
    Noktalama işaretleri doğru yazım için şu şekilde kullanılır: 1. Nokta (.): Cümlenin sonuna konur. 2. Virgül (,): Eş görevli sözcüklerin arasına konur. 3. Ünlem İşareti (!): Sevinç, beğenme, acı, korku gibi duyguları anlatan cümlelerin sonuna konur. 4. Kesme İşareti (‘): Özel adlara getirilen ekleri ayırmak için kullanılır. 5. İki Nokta (:): Açıklama yapılacak cümlelerden sonra kullanılır. 6. Üç Nokta (...): Anlatımı tamamlanmamış cümlelerin sonunda kullanılır.
    Nasıl yazılır noktalama işaretleri?