• Buradasın

    Dergilerde son okuma nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dergilerde son okuma, bir metnin yayınlanmadan önce profesyonel editörler tarafından son kez kontrol edilmesi işlemidir 13. Bu aşamada:
    • Yazım, dil bilgisi ve noktalama hataları düzeltilir 3.
    • Metnin biçim ve yayın standartlarına uygunluğu incelenir 2.
    Son okuma, redaksiyon sürecinden sonra yapılır ve dosyanın bütünsel olarak değerlendirilmesini içerir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Okuma modelleri nelerdir?

    Okuma modelleri, kullanıcıların dijital ortamlarda nasıl okuma yaptıklarına ve buna bağlı olarak bilgilerin nasıl konumlandırılması gerektiğine yönelik üç ana kategoriye ayrılır: 1. Gutenberg Diyagramı: İnsan gözünün az yoğunlukta ve tek sayfadan oluşan içerikte gerçekleştirdiği hareket yolunu açıklar. 2. F-Modeli: Yoğun içerik blokları olduğunda insan gözünün bu blokları tararken hareket ettiği yolu açıklar. 3. Z-Modeli: Yoğunluğu az olan bir içerikte, kullanıcı gözlerinin hayali bir “Z” (soldan sağa, yukarıdan aşağıya) oluşturarak izlediği yolu açıklar. Ayrıca, okuma türleri şu şekilde de sınıflandırılabilir: - Güdümlü Okuma: Okuru yazarın düşünce noktasına getirmeyi amaçlar. - İçten Okuma: Sesin dışarıdan duyulmayan bir vaziyette içeride tekrarlanmasıyla oluşan okuma türüdür. - Göz Atarak Okuma: Ayrıntılara girmeden, ana hatlarıyla okuma yöntemidir. - Tarayarak Okuma: Metinde yer alan belirli bir bilgiyi arama yöntemidir. - Eleştirel Okuma: Metnin analiz edilerek yazarın görüşlerinin sorgulanması sürecidir.

    Dergi ne anlama gelir?

    Dergi, siyaset, edebiyat, teknik, ekonomi gibi çeşitli konuları inceleyen ve belirli aralıklarla çıkan süreli yayın, bülten, mecmua anlamına gelir.

    Son okuma ne zaman yapılır?

    Son okuma, bir dosyanın veya metnin yayıma hazır hale getirilmesinden sonra yapılır.

    E-dergiler nasıl okunur?

    E-dergiler çeşitli platformlardan okunabilir: 1. Bundle Uygulaması: 10 binin üzerinde haber sitesi, teknoloji portalı ve dergiyi bir araya getiren bu uygulamada e-dergiler okunabilir. 2. Dergilik: Yerli ve yabancı birçok popüler derginin arşivine sahip olan bu uygulama, otomatik indirme ve çevrimdışı okuma özellikleri sunar. 3. Türk Telekom e-dergi: Modadan sağlığa, teknolojiden ekonomiye birçok kategoride dergiyi bulabileceğiniz bu platformda e-dergiler, internet kotanızdan düşmeden okunabilir. 4. PressReader: 7000'e yakın gazete ve dergi içinden ülke, dil ya da kategoriye göre seçim yaparak e-dergileri okuyabilirsiniz. 5. Zinio: 5500'den fazla dergiye erişim sağlayan bu platform, e-dergileri herhangi bir cihazda okuma imkanı sunar. Ayrıca, Adobe Digital Editions gibi yazılımlar kullanarak e-kitap ve e-dergileri bilgisayar, tablet veya telefon gibi cihazlarda da okuyabilirsiniz.