• Buradasın

    Başka sözcüğü hangi cümlede zamir olarak kullanılmıştır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Başka" kelimesi, "Senden başka senden başka duyamam ben hiç kimseyi" cümlesinde zamir olarak kullanılmıştır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cümlede altı çizili sözcükler zamir mi?

    Cümlede altı çizili sözcüklerin zamir olup olmadığını belirlemek için, bu sözcüklerin isimlerin yerini tutup tutmadığına bakmak gerekir. Eğer bir sözcük, bir ismin yerine kullanılmışsa ve o ismin gösterdiği bütün özellikleri taşıyorsa, zamir olarak kabul edilir. Buna göre, cümlede altı çizili sözcüklerden bazıları zamir olabilir: - "O" zamiri, insan isimlerinin yerine kullanıldığında şahıs zamiri, insan dışındaki nesnelerin yerine kullanıldığında ise işaret zamiri olarak kullanılır. - "Kendi" zamiri, kişi zamirlerinin yerini tutabilen ve dönüşlülük zamiri olarak da adlandırılan bir zamirdir.

    Adıl ve zamir aynı şey mi?

    Evet, "adıl" ve "zamir" aynı şeyi ifade eder. Zamir, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün işlevleri yerine getirebilen bir sözcük türüdür.

    Zamirler nasıl bulunur örnek cümleler?

    Zamirler, cümle içinde isimlerin yerine kullanılan kelimelerdir. İşte bazı zamir türleri ve örnek cümleler: 1. Kişi Zamirleri: Şahısların yerine kullanılır. Örnek cümleler: - Ben bugün babamla alışveriş merkezine gideceğim. - Siz başarılarınızı çok çalışmaya mı borçlusunuz? 2. İşaret Zamirleri: Varlıkların yerini işaret ederek tutar. Örnek cümleler: - Bunu ben alabilir miyim? - Şunları arkadaşlarım için alayım. 3. Belgisiz Zamirler: Belirsiz isimleri karşılar. Örnek cümleler: - Bazıları bu dünyada çok şanslıdır. - Hiçbiri dışarı çıkmamış. 4. Soru Zamirleri: İsimleri soru yoluyla karşılar. Örnek cümleler: - Ne aldığını çok merak ediyorum. - Nereye gidiyorsun bu tatilde? 5. Dönüşlülük Zamiri: Kendi sözcüğüdür. Örnek cümle: - Kendisini iyi hissetmiyordu.

    Zamir ne demek?

    Zamir (adıl), isim olmadıkları halde isim gibi kullanılabilen sözcüklerdir. Zamirler, sözcük ve ek durumunda olmak üzere ikiye ayrılır: 1. Sözcük durumundaki zamirler: şahıs, işaret, belgisiz ve soru zamirleri olarak sıralanır. 2. Ek durumundaki zamirler: iyelik ve ilgi zamirleri olarak isimlendirilir.

    Zamir ve zarf örnekleri nelerdir?

    Zamir ve zarf örnekleri: Zamir Örnekleri: 1. Kişi Zamirleri: ben, sen, o, biz, siz, onlar. 2. İşaret Zamirleri: bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar. 3. Soru Zamirleri: kim, ne, hangi. 4. Belirsizlik Zamirleri: kimse, herkes, biri, bazısı, birkaçı. Zarf Örnekleri: 1. Zaman Zarfı: bugün, yarın, geçen hafta. 2. Yer Zarfı: burada, oraya, yukarıda. 3. Durum Zarfı: hızlıca, güzelce, sessizce. 4. Miktar Zarfı: çok, az, biraz.

    Zamir çeşitleri nelerdir 5 örnek?

    Zamir çeşitleri şunlardır: 1. Kişi (Şahıs) Zamirleri: İnsan isimlerinin yerine kullanılır. 2. İşaret Zamirleri: Varlıkları işaret ederek gösteren zamirlerdir. 3. Belgisiz Zamirler: Hangi varlığın yerini tuttukları belli olmayan zamirlerdir. 4. Soru Zamirleri: Soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlerdir. 5. Dönüşlülük Zamiri: "Kendi" sözcüğü ve ekleriyle yapılır.

    Zamir örnekleri 15 tane nedir?

    İşte 15 tane zamir örneği: 1. Kişi Zamiri: Bugün evi ben temizleyeceğim. 2. İşaret Zamiri: Şunları da arabanın bagajına koy. 3. Belgisiz Zamir: Vidaların birkaçı paslanmış. 4. Soru Zamiri: Kapıyı ne ile açmışlar?. 5. Dönüşlülük Zamiri: Sen kendin gitmek istedin. 6. İyelik Zamiri: Paranı dikkatli bir şekilde harcamalısın. 7. İlgi Zamiri: Benim sınavım iyi geçti, onunki kötü gibiydi. 8. Tekil Birinci Şahıs: O, beni dün çok aramış. 9. Çoğul İkinci Şahıs: Yarın siz bize gelmeyi düşünüyor. 10. Ötekini: Bana ver, berikini sen al. 11. Böylesini: Hiç duymamıştım. 12. Hangisi: Önce geldi?. 13. Azı: Gitti, çoğu kaldı. 14. Bazısı: Bu yemeği sevmez. 15. Biri: Kapıya çiçek bırakmış.