• Buradasın

    Almanca kommen ne zaman kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Kommen" Almanca'da çeşitli bağlamlarda kullanılır:
    1. Yer veya konum bildirmek: Bir kişinin veya bir şeyin bir yerden başka bir yere geldiğini ifade etmek için kullanılır 13. Örnek: "Ich komme aus Berlin." (Ben Berlin'den geliyorum) 1.
    2. Hareketi veya yolculuğu ifade etmek: Birinin hareket ettiği veya bir yolculuğa çıktığı durumları belirtmek için kullanılır 1. Örnek: "Die Gäste kommen morgen an." (Misafirler yarın gelecek) 1.
    3. Bir duruma işaret etmek: Bir durumun meydana gelmesini veya bir şeyin sonucunu ifade etmek için kullanılır 1. Örnek: "Es kommt darauf an." (Duruma bağlı) 1.
    4. Bir grupla birlikte olmayı ifade etmek: Bir grupla birlikte olmayı veya bir etkinliğe katılmayı belirtmek için kullanılır 1. Örnek: "Sie kommt mit ihren Freunden." (Arkadaşlarıyla geliyor) 1.
    5. Zaman ifadesi: Bir zaman diliminin başlangıcını veya bir olayın gerçekleşme zamanını belirtmek için kullanılır 1. Örnek: "Der Sommer kommt." (Yaz geliyor) 1.
    6. Bir şeyin sonucu olarak ortaya çıkmak: Bir şeyin sonucu olarak ortaya çıkan bir durumu ifade etmek için kullanılır 1. Örnek: "Darauf kommt es an." (Önemli olan bu) 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Almancada zaman nasıl anlatılır?

    Almanca'da zaman kavramı, üç ana zaman yapısı ile anlatılır: şimdiki zaman (Präsens), geçmiş zaman (Präteritum ve Perfekt) ve gelecek zaman (Futur). 1. Şimdiki Zaman (Präsens): Güncel eylemleri ve genel durumları ifade eder. 2. Geçmiş Zaman (Präteritum): Yazılı dilde daha yaygın kullanılır ve geçmişteki eylemleri anlatır. 3. Geçmiş Zaman (Perfekt): Günlük konuşmalarda sıkça kullanılır, geçmişte başlamış ve etkisi hâlen devam eden eylemleri ifade eder. 4. Gelecek Zaman (Futur): Gelecekte gerçekleşecek eylemleri anlatmak için kullanılır.

    Almanca'da kaç zaman var?

    Almanca'da 6 zaman vardır: 1. Präsens (şimdiki zaman). 2. Präteritum (di’li geçmiş zaman). 3. Perfekt (di’li geçmiş zaman). 4. Plusquamperfekt (miş’li geçmiş zaman). 5. Futur I (1. gelecek zaman). 6. Futur II (2. gelecek zaman).