• Buradasın

    Ağaç eş sesli bir kelime midir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ağaç kelimesi eş sesli bir kelime değildir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Eş sesli kelimeler kaça ayrılır?

    Eş sesli kelimeler, iki ana gruba ayrılır: 1. Gerçek Eş Sesli Kelimeler: Yazılış ve okunuşları aynı, anlamları tamamen farklı olan kelimelerdir. 2. Çok Anlamlı Kelimeler: Bir kelimenin farklı şekillerde türetilerek farklı anlamlar kazanması durumudur.

    Eş sesli kelimeler 2 tane örnek verir misin?

    İki eş sesli kelime örneği: 1. Ses: Kulağın duyabildiği titreşim (seda, ün) ve duygu ve düşünce. 2. Yüz: Sayı ve surat, çehre.

    Sestes ve eş sesli arasındaki fark nedir?

    Sesteş ve eş sesli kelimeler arasındaki fark şu şekildedir: - Sesteş kelimeler, hem aynı seslere hem de aynı anlama sahip olan kelimelerdir. - Eş sesli kelimeler ise aynı şekilde yazılıp okunan, ancak anlamları tamamen farklı olan sözcüklerdir.

    Eş sesli kelimeler 5 tane örnek veriniz?

    5 tane eş sesli kelime örneği: 1. Gül. 2. Yüz. 3. At. 4. Kaz. 5. Yaz.

    Eş sesli kelimeler 1 tane örnek nedir?

    Eş sesli (sesteş) kelimelere örnek olarak "yol" kelimesi verilebilir. Bu kelime iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Bir yerden bir yere ulaşmak için üzerinde yürüdüğümüz yer (örneğin, "Bu yolu takip etmemiz gerek"). 2. Çekip koparmak (örneğin, "Kardeşimle birlikte bahçedeki otları yolduk").

    Eş sesli kelimeler 50 tane nedir?

    İşte 50 tane eş sesli kelime örneği: 1. Gül (çiçek ve gülmek). 2. Dal (ağaç dalı ve dalmak). 3. Al (almak ve kırmızı). 4. Yüz (sayı ve insan yüzü). 5. Bin (binmek ve bin sayısı). 6. Ben (vücutta çıkan siyahımsı nokta ve kendisi). 7. Kaz (hayvan ve kazmak). 8. Kır (kırmak ve kır). 9. At (atmak ve hayvan). 10. Çay (küçük akarsu ve içilen çay). 11. Düş (düşmek ve rüya). 12. Yaz (yazmak ve yaz mevsimi). 13. Dik (dikmek ve dik durmak). 14. İç (içmek ve iç dış). 15. Yan (yanmak ve yan durmak). 16. Asma (asmak ve asma yaprağı). 17. Dolu (dolu boş ve yağan dolu). 18. Kara (siyah ve kara parçası). 19. El (elimiz ve başkası). 20. Sal (sallamak ve kayık). 21. Bağ (ayakkabı bağı ve üzüm bağı). 22. Yaş (yaş pasta ve yaş). 23. Bel (çuval taşırken incinmek ve bel). 24. Kuru (kuru ot ve kurumak). 25. Ağ (balık ağı ve ağlamak). 26. Zar (kemik zar ve zarar). 27. Yat (yatmak ve yat). 28. Yar (yara ve yarıyıl). 29. Tohum (bitki tohumu ve tohumluk). 30.

    Eş sesli kelimeler nelerdir?

    Eş sesli (sesteş) kelimeler, yazılışları ve okunuşları aynı, anlamları farklı olan kelimelerdir. İşte bazı eş sesli kelime örnekleri: Acemi: Bir işin yabancısı olan, eli işe alışmamış. An: Zamanın bölünemeyecek kadar kısa olan parçası. Ses: Kulağın duyabildiği titreşim, seda, ün. Yenik: Yenmiş, aşınmış. Tank: Zırhlı ve silahlı, motorlu savaş taşıtı. Söz: Bir düşünceyi eksiksiz olarak anlatan kelime dizisi. Yüz: Sayı olan 100, surat anlamına gelen. Kaz: Perde ayaklılardan, uzun, beyaz veya gri boyunlu kuş.