• Buradasın

    4 sinif türkçe dersinde hangi konular var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4. sınıf Türkçe dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir:
    1. Anlam Bilgisi: Gerçek anlam, mecaz anlam, terim anlam, eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeler, eş sesli sözcükler, deyimler ve atasözleri 12.
    2. Cümlede Anlam: Neden-sonuç cümleleri, karşılaştırma cümleleri, cümle yorumlama 13.
    3. Parçada Anlam: Düşünceyi geliştirme yolları, paragrafın anlam ve yapı yönü 13.
    4. Yazım Bilgisi: Yazım kuralları (büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı, "de" ve "ki" bağlaçlarının yazımı) ve noktalama işaretleri 13.
    5. Edebi Türler ve Söz Sanatları: Yazı türleri (hikâye, fabl, masal, şiir) ve söz sanatları (benzetme) 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    4 sınıfta hangi dersler var?

    4. sınıfta aşağıdaki dersler bulunmaktadır: 1. Türkçe. 2. Matematik. 3. Fen Bilimleri. 4. Sosyal Bilgiler. 5. İngilizce. 6. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya İnsan Hakları ve Demokrasi. 7. Sanat ve Müzik. 8. Beden Eğitimi. 9. Trafik.

    Türkçe dersinde hangi konular var?

    Türkçe dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Anlam Bilgisi: Sözcükte anlam, eş anlam, zıt anlam, deyimler, atasözleri. 2. Yazım Bilgisi: Yazım kuralları, noktalama işaretleri. 3. Dil Bilgisi: İsim, fiil, fiilimsi, sıfat, zarf, zamir, edat, bağlaç, ünlem. 4. Cümle Bilgisi: Cümlenin ögeleri, cümle çeşitleri, cümle vurgusu. 5. Edebi Türler ve Söz Sanatları: Şiir bilgisi, düz yazı türleri. Ayrıca, ortaokul ve lise müfredatında iletişim, sosyal ilişkiler, bilim ve teknoloji gibi temalar da işlenmektedir.

    4sınıf Türkçe 2dönem 1yazılı konuları nelerdir?

    4. sınıf Türkçe 2. dönem 1. yazılı konuları şunlardır: 1. Metin Türleri: Bilgilendirici metinler, hikaye edici metinler, şiir. 2. Söz Sanatları: Benzetme, abartma, kişileştirme. 3. Noktalama İşaretleri: Virgül, nokta, soru işareti gibi işaretlerin kullanımı. 4. Yazım Kuralları: Büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı. 5. Öznel ve Nesnel Yargılar: Kişisel düşünce ve nesnel gerçekler. 6. Karşılaştırma İfadeleri: Daha, en, kadar gibi ifadeler. 7. Neden-Sonuç Cümleleri: Neden, niçin, niye gibi sorular.