• Buradasın

    3. sınıfta ki nasıl yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    3. sınıfta "ki"nin yazımı üç farklı şekilde olabilir:
    1. Bağlaç olan "ki" her zaman ayrı yazılır 12. Örnek: "Ahmet ki size bugüne kadar hep faydası olmuştur" 1.
    2. Sıfat yapan "-ki" eklendiği sözcüğe bitişik yazılır ve önündeki ismi işaret eder 12. Örnek: "Yarınki maç ligin kaderini belirleyecek" 1.
    3. İlgi zamiri olan "-ki" de bitişik yazılır ve bir ismin yerine geçerek aitlik anlamı katar 12. Örnek: "Benim arabam = Benimki" 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    4. sınıf de ve ki yazımı nasıl ayırt edilir?
    4. sınıf düzeyinde "de" ve "ki" yazımını ayırt etmek için şu kurallar geçerlidir: 1. "De" Bağlacı: "De" bağlacı ayrı yazılır. Örnek: "Ali de bizimle sinemaya gelsin". 2. "De" Hal Eki: "De" hal eki ise daima bitişik yazılır. Örnek: "Evde gerekli malzemeler yoktu". 3. "Ki" Bağlacı ve Eki: "Ki" bağlacı ayrı, diğer türleri (sıfat yapan ve zamir yapan "ki") ise bitişik yazılır. Örnek: "Onunki seninki den daha iyi olmuş" (zamir yapan "ki").
    4. sınıf de ve ki yazımı nasıl ayırt edilir?
    4. sınıf de ve ki nasıl yazılır test?
    4. sınıf "de" ve "ki" yazımıyla ilgili test soruları aşağıdaki sitelerden bulunabilir: 1. Etkinlikhane: "4. Sınıf Türkçe 'de' ve 'ki'nin Yazılışı" başlıklı test. 2. Meb Ders: "4.Sınıf Türkçe - 'De' ve '-Ki' Eklerinin Yazımı Testi". 3. Elit Öğretmen: "4. Sınıf Türkçe Yazım Kuralları ('de' ve 'ki'nin Yazımı) Online Test". 4. Testimiz: "4.Sınıf 'de' ve 'ki' Bağlacı Testi".
    4. sınıf de ve ki nasıl yazılır test?
    3 sınıf yazma kuralları nelerdir?
    3. sınıf yazma kuralları şunlardır: 1. Defter ile göz arasında 25-30 cm boşluk bırakmak. 2. Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakmak. 3. Masada dik ve düzgün oturmak. 4. Noktalama işaretlerini düzgün kullanmak. 5. Yazım (imlâ) kurallarına uygun yazmak. 6. Sayfa düzenine ve temizliğe dikkat etmek. 7. Defteri özenli kullanmak. 8. Harfleri, kurallarına uygun kullanmak. 9. Yazının konusunu belirlemek. 10. Yazım kılavuzundan ve sözlükten yararlanmak.
    3 sınıf yazma kuralları nelerdir?
    3. sınıf kısaltmaların yazımı nasıl yapılır?
    3. sınıf düzeyinde kısaltmaların yazımı şu kurallara göre yapılır: 1. Ülke, kitap, dergi, kurum ve yön adlarının kısaltmalarında her kelimenin ilk harfi büyük yazılır. 2. Ölçü birimlerinde uluslararası standartlara uygun kısaltmalar kullanılır ve bunlar küçük harflerle yazılır. 3. Diğer kısaltmalarda ilk harf ve kelimedeki temel harfler dikkate alınır. 4. Kısaltmalara ek getirilirken kısaltmanın okunuşuna uygun olarak işlem yapılır: - Küçük harflerle yapılan kısaltmalarda ekler kelimenin okunuşuna göre eklenir (cm’yi, kg’dan). - Büyük harflerle yapılan kısaltmalarda ekler kısaltmanın son harfinin okunuşuna göre eklenir (TDK’den, TL’nin).
    3. sınıf kısaltmaların yazımı nasıl yapılır?