• Buradasın

    Yusuf Tekin mülakat kalkacak mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakatın tamamen kaldırılmasının gündemde olmadığını belirtmiştir 2.
    Ancak, 2024 yılı öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının son kez kullanılacağı ve daha sonra kaldırılacağı açıklanmıştır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yusuf Tekin'in sınav sistemi değişti mi?

    Evet, Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre sınav sistemi değişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 yılı itibarıyla öğretmen atamalarında KPSS şartının kaldırılacağını ve Akademi Giriş Sınavı (AGS) adı verilen yeni bir sistemin uygulanacağını duyurdu.

    Yusuf Tekin mülakatları neden savundu?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat sistemini adil bir şekilde uygulandığını savunarak savundu. Tekin'in bu konudaki bazı açıklamaları şu şekildedir: - Mülakatların detayları: Mülakat sürecinde adaylarla jüri üyelerinin birbirini tanımadığını, soruların cevapları ve değerlendirme kriterlerinin detaylı bir şekilde aktarıldığını belirtti. - İtirazların değerlendirilmesi: İtirazların değerlendirildiğini, ancak hukuki bir karar olmadan herhangi bir düzeltmenin yapılamayacağını ifade etti. - Liyakat ve adalet vurgusu: Mülakat sisteminin liyakati ve adaleti esas alacak şekilde tasarlandığını iddia etti.

    Yusuf tekin'in açıklaması doğru mu?

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bazı açıklamaları doğrudur: 1. İntegral Konusunun Müfredattan Çıkarılması: Bakan Tekin, integralin müfredattan çıkarılmasının dünya örnekleri incelenerek yapıldığını ve lisans eğitiminde işlenmesinin daha doğru bulunduklarını belirtmiştir. 2. Müfredat Değişikliği: Tekin, müfredat değişikliğinin çocukların teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilmeleri ve bilgi yükünü azaltmaları için yapıldığını ifade etmiştir. Ancak, bazı iddialar ve haberler Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla çelişmektedir: 1. İstifa İddiası: Sosyal medyada dolaşan Yusuf Tekin'in istifa ettiğine dair iddialar doğru değildir; Bakan Tekin görevine devam etmektedir. 2. "Okula Gerek Yok" Açıklaması: Tekin'in "Artık çocuklarımız bilgiye çok kolay erişiyor, okula gelmelerine gerek yok" dediği iddiası bağlamından koparılmış ve yanıltıcı olarak değerlendirilmiştir.