• Buradasın

    YÖK Akademik'te kimler var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    YÖK Akademik sisteminde Türk yükseköğretiminde görev yapan akademisyenler yer almaktadır 13.
    Bu akademisyenler, kişisel akademik bilgilerini ve bilimsel faaliyetlerini YÖKSİS, Akademik Özgeçmiş Sistemi ve Tez Merkezi uygulamalarına girmiş olanlardır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    YÖK Akademi'ye kimler üye olabilir?

    YÖK Akademi platformuna sadece üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları ve idari personeller üye olabilir.

    YÖK akademik kadro için hangi kriterleri kullanıyor?

    YÖK, akademik kadro ilanlarında aşağıdaki kriterleri kullanmaktadır: 1. Öğretim Üyesi Kadro İlanları: - Bilimsel, objektif ve denetlenebilir nitelikte kişiye özgü şartlar yer almamalıdır. - Lisansüstü tez veya akademik çalışmaların adları özel olarak belirtilmemelidir. - Akademik birimin ihtiyaç duyduğu bilimsel uzmanlık alanlarıyla ilgili şartlar konulabilir. 2. Araştırma Görevlisi Kadro İlanları: - İlan edilen alanla bağlantılı lisans mezuniyeti şartının yanı sıra ilave şartlar getirilebilir. - Asgari ALES ve yabancı dil puanları, senato tarafından belirlenen puanlara göre ayarlanabilir. 3. Öğretim Görevlisi Kadro İlanları: - Meslek yüksekokulları hariç, en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şarttır. - Kadronun ilan edildiği alanla ilgili lisans, tezli yüksek lisans, doktora mezunu olmak gibi şartlar konulabilir. Ayrıca, YÖK atama kriterlerinde yayın ve araştırma faaliyetleri, eğitim ve öğretim deneyimi ve özgeçmiş ve referanslar da önemli rol oynamaktadır.

    YÖK'e kimler bağlı?

    YÖK (Yükseköğretim Kurulu), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir kurumdur.

    Yök akademi ne işe yarar?

    YÖK Akademi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen bir sistemdir ve Türk yükseköğretiminde görev yapan akademisyenlerin kişisel akademik bilgilerini ve bilimsel faaliyetlerini elektronik ortamda erişilebilir hale getirir. YÖK Akademi'nin faydaları şunlardır: - Bilimsel çalışmaların kolaylaştırılması: Ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmaların derlenmesi, incelenmesi ve bulunmasını sağlar. - Üniversitelerin performansının ortaya konması: Akademik performansların izlenmesine ve değerlendirilmesine imkan tanır. - Jüri tespitlerinin kolaylaştırılması: Doçentlik ve profesörlük atamalarında jüri üyelerinin belirlenmesinde yardımcı olur. - Veri tabanlarının güncellenmesi: YÖK, YÖKSİS, Akademik Özgeçmiş Sistemi ve Tez Merkezi gibi veri tabanlarının güncellenmesini sağlar.