• Buradasın

    Yediteptede kaç seçmeli ders var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    1. sınıfta 6 saat seçmeli ders bulunmaktadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Seçmeli derslerin amacı nedir?

    Seçmeli derslerin amacı, öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda eğitim alarak kişisel gelişimlerini sağlamaktır. Bu dersler, öğrencilere şu imkanları sunar: Geniş bir bilgi yelpazesi edinme: Farklı disiplinlerden dersler alarak genel kültürlerini artırmak. Kariyer hedeflerine ulaşma: Uzmanlık alanlarına uygun dersler seçerek kariyer hedeflerine yönelik beceriler kazanmak. Farklı perspektifleri anlama: Kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak farklı bakış açıları edinmek.

    Seçmeli ders ne demek?

    Seçmeli ders, kişinin kişisel tercihine göre seçtiği derstir.

    Yeditepede ders seçimi nasıl yapılır?

    Yeditepe Üniversitesi'nde ders seçimi şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Ön Kayıt: Öğrenciler, Rektörlük tarafından ilan edilen süre içinde almak istedikleri derslere Üniversitenin elektronik ders kayıt sisteminden ön kayıt yaptırırlar. 2. Kesin Kayıt: Ön kayıt süreci sonunda öğrenciler, açılan derslere akademik takvimde yer alan kayıt süresi içinde kesin kayıt yaptırırlar. 3. Mazeretli Kayıt: Mazeretleri nedeniyle belirlenen tarihler içinde ders kaydı yaptıramayan öğrencilerin başvuruları üzerine, durumları ilgili yönetim kurulunca incelenip mazeretleri geçerli görülenlerin ders kayıtları ders ekleme-bırakma süresinin sonuna kadar yapılır. 4. Ders Seçimi Kriterleri: Akademik danışman, öğrencinin öncelikle F notu veya W notu olan derslerini, zorunlu ve ön koşullu derslerini almasını sağlar. Ders seçimi ile ilgili en güncel bilgilere üniversitenin resmi web sitesinden ulaşılabilir.

    Seçmeli ve zorunlu ders farkı nedir?

    Seçmeli ve zorunlu dersler arasındaki fark şu şekildedir: 1. Zorunlu Dersler: Öğrencinin öğrenim süresi boyunca, bölüm gereği almak zorunda olduğu derslerdir. 2. Seçmeli Dersler: Öğrencinin kendi tercihi ve danışmanının onayı ile ilgili fakülte veya yüksekokulun önerdiği dersler arasından seçebileceği derslerdir.

    Liselerde seçmeli dersler nelerdir?

    Liselerde seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre seçebilecekleri derslerdir. 2024-2025 eğitim öğretim yılında liselerde sunulan bazı seçmeli dersler şunlardır: Din, Ahlak ve Değer: Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler. İnsan, Toplum ve Bilim: Türk Düşünce Tarihi, Klasik Ahlak Metinleri. Kültür, Sanat ve Spor: Müzik, Spor ve Fiziki Etkinlikler, Oyun ve Oyun Etkinlikleri. Matematik ve Bilim Uygulamaları: Matematik Uygulamaları, Bilim Uygulamaları. Diğer Dersler: Çevre ve İklim Değişikliği, Psikoloji, Hukuk, Robotik Kodlama, Yapay Zeka Uygulamaları. Bu liste, her yıl güncellenebilir ve değişebilir.

    Seçmeli ders sayısı kaç olmalı?

    Seçmeli ders sayısı, öğrencinin sınıf seviyesine ve eğitim programına göre değişiklik gösterebilir. Ortaokullarda, öğrencilerin her yıl en az birer ders seçmek zorunda olduğu üç seçmeli ders grubu bulunmaktadır: "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ve "Kültür, Sanat ve Spor". Üniversitelerde ise seçmeli ders sayısı genellikle 4 ile 8 arasında değişebilir.

    Seçmeli dersler zorunlu mu?

    Seçmeli dersler genellikle zorunlu değildir, ancak üniversitelerin programlarına göre belirli bir kredi üzerinden seçmeli ders almak zorunlu hale getirilebilir. Seçmeli dersler, öğrencilerin kendi ilgi alanları ve kariyer hedefleri doğrultusunda seçtikleri derslerdir.