• Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Word wall, 3. sınıfta kullanılan, sınıf duvarına veya panosuna asılan, öğrencilerin öğrendiği veya öğrenmekte olduğu kelimelerin sergilendiği bir koleksiyondur 15.
    Özellikleri:
    • Organizasyon: Kelimeler alfabetik, kategorik veya tematik olarak düzenlenir 1.
    • Görsel destekler: Kelimelere resimler veya illüstrasyonlar eşlik edebilir 1.
    • Etkileşimli unsurlar: Bazı öğretmenler, kelime eşleştirme, sıralama veya cümle kurma gibi aktiviteler için hareketli kartlar veya cepler kullanır 1.
    • Referans aracı: Okuma, yazma ve heceleme sırasında öğrencilere yardımcı olur 1.
    Amaçları: Kelime dağarcığını artırmak, fonetik ve heceleme becerilerini geliştirmek 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Word wall oyunları nelerdir?

    Wordwall oyunları, ders içeriklerinin farklı oyun formatlarında öğrencilere sunulmasına olanak tanıyan Wordwall platformunda bulunan çeşitli etkileşimli etkinliklerdir. Bazı Wordwall oyun türleri: Test: Çoktan seçmeli sorularla bilgi birikimini sınama. Eşleştirme: Kelimeleri ve tanımları doğru bir şekilde eşleştirme. Kutu açma: Kutuların içindekileri çıkarmak için sırayla her kutuya dokunma. Çarkıfelek: Çarkıfeleği döndürüp, hangi ögenin geleceğini görme. Gameshow: Zaman baskısı altında çoktan seçmeli sınavı tamamlama. Anagram: Kelimeyi düzeltmek için harfleri doğru yerleştirme. Kelime çorbası: Sırasız kelimeleri doğru şekilde sıralayıp, anlamlı bir cümle oluşturma. Eksik kelime: Bir metin içindeki kelimeleri cümle içinde doğru yere yerleştirme. Labirent kovalamaca: Düşmanlardan kaçarken doğru cevaba koşma. Köstebek vurmaca: Doğru cevaplara vurma, yanlış cevaplardan kaçınma.

    Word wall okul öncesi nedir?

    Word wall (isim duvarı) okul öncesi eğitimde, alfabenin harflerini ve öğrencilerin isimlerini, sınıfla ilgili tematik kelimeleri veya çevresel yazıları yüksek görünür bir alanda sergilemek için kullanılan bir araçtır. Bu duvar, çocukların alfabe, harf sesleri, isimlerinin ilk harfi ve sınıf arkadaşlarının isimleri gibi konuları öğrenmelerine yardımcı olur.

    Wordwall 2. sınıf Türkçe nasıl kullanılır?

    Wordwall, 2. sınıf Türkçe derslerinde şu şekilde kullanılabilir: 1. Hesap Oluşturma: Wordwall'u kullanmak için internet sitesinden kaydol butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamlamak gerekmektedir. 2. Şablon Seçimi: Ana sayfada sağ üst kısımda bulunan "Etkinlik Oluştur" butonuna tıklayarak, Türkçe dersine uygun bir etkinlik şablonu seçilmelidir. 3. İçerik Girişi: Seçilen şablona göre sorular yazılmalı ve doğru yanıtlar işaretlenmelidir. 4. Paylaşım ve Yazdırma: Oluşturulan etkinlik, sağ alt kısımda bulunan "Paylaş" butonu ile öğrencilerle paylaşılabilir veya pro üyelik ile PDF formatında indirilip yazdırılabilir. Wordwall'un ücretsiz sürümünde bazı kısıtlamalar bulunmaktadır; daha fazla özellik için ücretli üyelik gerekebilir.

    Word Wall'da kaç kelime olmalı?

    Word Wall'da kaç kelime olması gerektiği, kullanım amacına ve sınıfın seviyesine bağlı olarak değişir. Genel olarak: İlköğretim sınıflarında kelimeler, çocukların okumayı ve yazmayı öğrendiği temel kelimeler olmalıdır. Bu nedenle, daha fazla kelime içerebilir. Orta ve lise seviyelerinde ise kelimeler, üniteye veya konuya özgü terimler ve sıkça karşılaşılan kelimeler olabilir.

    Word Wall nasıl kullanılır?

    Word Wall kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Kayıt Olma: Wordwall uygulamasını kullanmak için internet sitesinden kaydol butonuna tıklayarak üyelik işlemlerini tamamlamak gerekmektedir. 2. Topluluğa Giriş: Üyelik tamamlandıktan sonra, sayfanın üst kısmında bulunan oturum aç butonuna tıklayarak üye olurken kullanılan giriş bilgileri ile sayfaya ulaşmak mümkündür. 3. Hazır Uygulamaları Kullanma: Ana sayfada topluluk butonuna tıklayarak daha önce hazırlanmış interaktif etkinliklere ulaşmak, bunları üzerinde çalışmak ve paylaşmak mümkündür. 4. Etkinlik Oluşturma: Ana sayfada sağ üst kısımda bulunan etkinlik oluştur butonuna tıklayarak istenilen etkinliği oluşturmak gerekmektedir. 5. Projeyi Paylaşma: Oluşturulan projenin sağ alt kısmında bulunan paylaş butonuna tıklayarak kiminle paylaşılmak istendiği seçildikten sonra proje uygulamasını paylaşmak mümkündür. 6. Yazdırma: Yazdırma özelliği, pro versiyonu olan Wordwall'un ücretli sürümünde mevcuttur.

    Word Wall akıllı tahta uyumlu mu?

    Wordwall akıllı tahta ile uyumludur, çünkü webe bağlanabilen herhangi bir cihazda oynanabilir.

    Word Wall'da neler yapılır?

    Word Wall üzerinde çeşitli etkinlikler ve oyunlar düzenlenebilir. İşte bazı yapılabilecekler: 1. Test: Çoktan seçmeli sorularla bilgi birikimi sınanabilir. 2. Eşleştirme: Kelimeleri ve tanımları doğru bir şekilde eşleştirilebilir. 3. Kutu açma: Kutuların içindeki öğeleri çıkarmak için sırayla her kutuya dokunulabilir. 4. Çarkıfelek: Çarkıfeleği döndürerek hangi öğenin geleceğini görülebilir. 5. Gameshow: Zaman baskısı altında çoktan seçmeli sınavı tamamlamaya çalışılabilir. 6. Anagram: Kelimeyi düzeltmek için harfler doğru şekilde yerleştirilebilir. 7. Kelime çorbası: Sırasız kelimeleri doğru sıraya koyarak anlamlı bir cümle oluşturulabilir. 8. Hafıza kartları: Ön tarafında ifade, arkasında tanımı olan kartları kullanarak hafıza sınanabilir. Ayrıca, Word Wall, öğrencilerin kelime dağarcığını genişletmek ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek için de kullanılabilir.