7 bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri şunlardır: 1. Marmara Bölgesi: Buğday, ayçiçeği, şekerpancarı, tütün, mısır, pirinç, zeytin, dut, kestane. 2. Akdeniz Bölgesi: Pirinç, buğday, pamuk, portakal, mandalina, greyfurt, muz, üzüm, domates, çilek. 3. Doğu Anadolu Bölgesi: Şekerpancarı, pamuk, tütün ve tahıl çeşitleri. 4. İç Anadolu Bölgesi: Tahıl çeşitleri, şekerpancarı, elma, armut, ayçiçeği, badem, patates. 5. Ege Bölgesi: Tütün, zeytin, üzüm, incir, pamuk, turunçgiller, haşhaş. 6. Karadeniz Bölgesi: Mısır, çeltik (pirinç), tütün, çay, fındık, ayçiçeği, turunçgiller, patates, soğan, sarımsak. 7. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün.