• Buradasın

    Tübitak 2204 B proje örnekleri nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için bazı örnek proje konuları şunlardır:
    1. Yapay Zeka: Makine öğrenmesi ile bitki hastalıklarının erken teşhisi 1.
    2. Robotik: Otonom araç prototipi geliştirme 1.
    3. Enerji: Güneş enerjisi ile çalışan su arıtma sistemi 1.
    4. Çevre ve Sürdürülebilirlik: Atık yönetimi ve plastik atıkların biyolojik olarak parçalanması 1.
    5. Biyoinformatik: Genetik verilerin analizi ile hastalıklara yönelik yeni yaklaşımlar 1.
    6. Akıllı Ulaşım Sistemleri: Kaza durumunda ambulans, polis ve itfaiye araçlarının otomatik olarak çağrılması 2.
    7. Algoritma ve Mantıksal Tasarım: Örnek bir problemin çözümü için algoritma tasarımı 2.
    8. Dijital Dönüşüm: E-Devlet ve benzeri dijital dönüşüm örnekleri 2.
    9. Göç ve Uyum: Göçmenlerin entegrasyonu ve kültürel miras projeleri 4.
    10. ** STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat, Matematik)**: Giyilebilir teknolojiler ve akıllı tekstil ürünleri 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tübitak 2204 A ve B nedir?

    TÜBİTAK 2204-A ve 2204-B, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen iki farklı öğrenci araştırma projeleri yarışmasıdır. TÜBİTAK 2204-A: Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'dır ve amacı, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye ve araştırarak problemlere çözümler üretebilen bireyler yetiştirmektir. TÜBİTAK 2204-B: Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'dır ve ilk olarak "Bu Benim Eserim" adıyla başlamıştır.

    Tübitak 2204 B finaline kalan projeler nelerdir?

    TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda 2025 yılı bölge finaline kalan projeler şunlardır: 1. Değerler Eğitimi projeleri. 2. Türkçe projesi. 3. Yazılım projesi. 4. Coğrafya projesi. Ayrıca, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri tarafından geliştirilen ve finallerde yer alan projeler de şunlardır: 5. "Engelli Araçları için Solar Kablosuz Şarj İstasyonları" projesi (üçüncülük ödülü). 6. "Bitkisel Çözelti Kullanılan Buğday (Triticum) Bitkisinin Kuraklık ile Mücadelesi" projesi (üçüncülük ödülü). 7. "COVID-19 Pandemi Sürecinde Şifalı Bitkilerin Doğru Kullanımının Önemi" projesi (teşvik ödülü).

    Tübitak ortaokul araştırma projeleri nelerdir?

    TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri kapsamında, öğrencilerin hazırlayabileceği bazı proje alanları şunlardır: 1. Biyoloji: Bitki büyümesi üzerindeki ışık renklerinin etkisi, doğal gübrelerin bitki sağlığına etkisi, su kirliliğinin su canlılarına etkisi. 2. Fizik: Güneş enerjisi ile çalışan basit bir araç yapımı, farklı malzemelerin ısı iletkenliği karşılaştırması, suyun farklı derinliklerdeki basıncının ölçülmesi. 3. Kimya: Evde sabun yapımı ve sabunun yağı çözme yeteneği, farklı temizlik ürünlerinin bakteriler üzerindeki etkisi, evde basit bir volkan deneyi. 4. Matematik: Geometrik şekillerin çevre ve alan hesaplamaları, fraktal geometri ile sanat çalışması, matematiksel olasılıklarla çark yapımı. 5. Teknoloji ve Tasarım: Basit bir robot kol yapımı, Arduino ile sıcaklık ölçüm cihazı yapımı, geri dönüşümlü malzemelerden minyatür köprü tasarımı. Ayrıca, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, öğrenciler "Değerler Eğitimi", "Tarih", "Türkçe" gibi alanlarda da projeler geliştirebilirler.

    Tübitak 2204 matematik projesi nasıl yapılır?

    TÜBİTAK 2204 Matematik Projesi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Proje Konusu Seçimi: Matematik alanında yenilikçi ve bilimsel bir konu belirlenmelidir. 2. Proje Önerisi Hazırlama: Proje önerisi, araştırma sorusu, amaç ve hedefler, yöntem ve planlama, beklenen çıktılar ve sonuçlar gibi bölümleri içermelidir. 3. Kaynak Taraması: Konuya ilişkin yapılmış araştırmaların sonuçları ve bu alandaki cevapsız sorular bilimsel makalelere dayanarak incelenmelidir. 4. Veri Toplama ve Analiz: Deney, gözlem düzenekleri ve verilerin analiz yöntemi belirlenip uygulanmalıdır. 5. Proje Raporu Yazma: Proje özeti, proje amacı, iş-zaman çizelgesi, bulgular, sonuç ve tartışma, öneriler ve kaynaklar gibi ana başlıklar altında rapor hazırlanmalıdır. 6. Başvuru: Proje, TÜBİTAK'ın resmi web sitesi üzerinden online olarak başvurulmalıdır. Projede danışman olması zorunludur ve danışman birden fazla projeye danışmanlık yapabilir.

    2204 B proje raporu kaç sayfa olmalı?

    2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında hazırlanan proje raporu, en az 2, en fazla 20 sayfa olmalıdır.

    Tübitak 2204 B proje raporu nasıl yazılır?

    TÜBİTAK 2204-B Proje Raporu yazmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Proje Adı: Proje çalışması hakkında genel bir fikir oluşturan, 12 kelimeyi geçmeyen tek bir cümle şeklinde olmalıdır. 2. Proje Özeti: Projenin kısa ve anlaşılır bir özeti, 150-250 kelime arasında olmalıdır. 3. Anahtar Kelimeler: Proje konusunu genel olarak yansıtan, en fazla beş kelimeden oluşan anahtar kelimeler verilir. 4. Giriş: Araştırma konusu hakkında yapılmış araştırmaların sonuçlarının ve bu alanda cevapsız olan soruların bilimsel makalelere dayandırılarak anlatıldığı bölümdür. 5. Yöntem: Araştırma yöntemi, veri toplama araçları, deney ve gözlem düzenekleri ve verilerin analiz yönteminin verildiği bölümdür. 6. İş-Zaman Çizelgesi: Projenin süresi boyunca ulaşılması gereken hedeflerin ve zamanlarının belirtildiği çizelge hazırlanır. 7. Bulgular: Çalışmada toplanan veriler ve verilere ait analiz sonuçları verilir. 8. Sonuç ve Tartışma: Proje çalışması ile elde edilen bulguların araştırma sorusuna veya problemine uygun olarak yorumlandığı bölümdür. 9. Öneriler: Benzer çalışmalar yapacak olanlara yol göstermesi bakımından öneriler varsa belirtilir. 10. Kaynaklar: Proje sürecinde yararlanılan ve proje raporu içerisinde atıf yapılan tüm kaynaklar, APA yazım kurallarına göre listelenir. 11. Ekler: Konuyu dağıtacağı düşünülen veya çok uzun metinlerden oluşan ek bilgiler bu bölümde yer alır.

    Tübitak 2209 A ve B farkı nedir?

    TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B proje destek programlarının farkları şunlardır: 1. Araştırma Konusu: 2209-A programı, üniversite öğrencilerinin akademik danışman rehberliğinde hazırladıkları araştırma projelerini desteklerken, 2209-B programı sanayiye yönelik araştırma projelerini destekler. 2. Danışman: 2209-A projelerinde sadece akademik danışman olabilirken, 2209-B projelerinde hem akademik hem de sanayi danışmanı yer alır. 3. Destek Miktarı: 2023 yılı itibarıyla 2209-A için maksimum destek tutarı 6000 TL, 2209-B için ise 7500 TL'dir. 4. Başvuru Süreci: Her iki program da TÜBİTAK'ın internet sitesinde duyurulan dönemlerde çevrimiçi başvuru alır.