20.20 taban gübresi, tohum ekiminden önce veya ekimle birlikte, fide dikiminden önce ve meyve ağaçlarında sürgün faaliyetinden önce uygulanır. Bazı bitki türleri için uygun gübreleme zamanları: Domates, biber, patlıcan, hıyar, karpuz, kavun, kabak: Fide dikiminden itibaren. Meyve ağaçları: Gelişme dönemi boyunca. Mısır, ayçiçeği, patates, şeker pancarı, havuç, fasulye, nohut: Bitkilerin gübre alımına izin verecek yaprak büyüklüğüne erişmesinden itibaren. Buğday, arpa, çeltik: Kardeşlenme döneminden itibaren. Pamuk: Seyreltme işleminden sonra. Fındık, ceviz, soğan, sarımsak, yaprağı yenen marul, kıvırcık, lahana: Gelişme dönemi boyunca. Gübre uygulama zamanlaması, bitkilerin türüne, büyüme aşamasına ve toprak koşullarına bağlı olarak değişebilir. En doğru uygulama zamanı için toprak analizi yapılması önerilir.