Yanıcı ve parlayıcı sıvılar, parlama noktalarına göre şu şekilde sınıflandırılır: Sınıf I (Parlayıcı Sıvılar): Sınıf IA: Parlama noktası 22,8 °C'den düşük ve kaynama noktası 37,8 °C'den düşük olan sıvılar. Sınıf IB: Parlama noktası 22,8 °C'den düşük, kaynama noktası 37,8 °C ve daha yüksek olan sıvılar. Sınıf IC: Parlama noktası 22,8 °C'den yüksek ve 37,8 °C'den düşük olan sıvılar. Sınıf II (Yanıcı Sıvılar): Parlama noktası 37,8 °C ve 60 °C'den düşük olan sıvılar. Sınıf IIIA (Yanıcı Sıvılar): Parlama noktası 60 °C ve 93 °C'den düşük olan sıvılar. Sınıf IIIB (Yanıcı Sıvılar): Parlama noktası 93 °C ve daha yüksek olan sıvılar.