Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sakızın içinde bulunan bazı kimyasallar şunlardır:
- Aspartam 15. Şeker yerine kullanılan sentetik bir tatlandırıcıdır 5.
- BHT (Butil Hidroksi Toluen) 1. Birçok ülkede yasaklanmış bir katkı maddesidir 1.
- Gliserol (Gliserin) 1. Kıvam artırıcı, tatlandırıcı ve nem tutucu olarak kullanılır 1.
- E471-E477 Mono ve Digliseridler ve Modifiye Edilmiş Formları 1. Bitkisel veya hayvani kökenli olabilir 1.
- Aromalar 15. İstenilen tat ve kokuyu vermek için kullanılan kimyasal maddelerdir 15.
- Renklendiriciler 15. Kanserojen etkisi olan renklendiriciler de bulunabilir 15.
Ayrıca, sakızın ana maddesi olan "sakız mayası"nın üretiminde otomobillerin lastiklerinde de kullanılan sentetik kauçuk bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: