• Buradasın

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al ne dedi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, çeşitli konularda şu açıklamaları yapmıştır:
    1. TÜBİTAK Başarısı: 2025 yılı TÜBİTAK 1001 ve 3005 programları çerçevesinde desteklenmeye hak kazanan akademisyenlerle yaptığı toplantıda, projelerin niteliğinden ve bilimsel üretime katkısından memnuniyet duyduğunu belirtmiştir 1.
    2. 2024-2025 Eğitim Yılı Mesajı: Yeni öğrencilere yönelik mesajında, Sakarya Üniversitesi'nin topluma faydalı, özgüveni yüksek bireyler yetiştirme hedefiyle en iyi akademik ve sosyal ortamı sunduğunu ifade etmiştir 23.
    3. Yaz Okulu Kararı: Yaz okulu uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, bu kararın bölümlere ait olduğunu ve bölümlerin isterse yaz okulu açabileceğini belirtmiştir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Sakarya Üniversitesi neden araştırma üniversitesi olamadı?

    Sakarya Üniversitesi, 2023 yılının sonlarına doğru Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından aday araştırma üniversitesi ilan edilmiştir. Bu nedenle, doğrudan araştırma üniversitesi olamama durumu söz konusu değildir. Ancak, üniversitenin araştırma üniversitesi olma hedefine ulaşabilmesi için belirlenen kriterleri karşılaması gerekmektedir.

    Sakarya Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olması için ne yapmalı?

    Sakarya Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olması için yapması gerekenler şunlardır: 1. Proje ve Yayın Performansını Artırmak: TÜBİTAK, AB projeleri ve Q1, Q2 dergilerinde yayın sayısını artırmak. 2. Dış Kaynaklı Fonlara Ulaşmak: Kıt BAP kaynaklarını büyük dış kaynaklı fonlara ulaşmanın ilk adımı olarak kurgulamak ve etkinliğini artırmak. 3. Araştırma Altyapısını Güçlendirmek: Laboratuvar, cihaz/teçhizat ve araştırmacı envanterini oluşturmak ve tanıtmak. 4. Üniversite-Sanayi İş Birliğini Geliştirmek: Sektörle ortak projeler başlatmak ve sanayi ihtiyaçlarını karşılamak. 5. Araştırma Dekanlığı Kurmak: Proje kültürü ve destek mekanizmalarını yaygınlaştırmak için Araştırma Dekanlığı oluşturmak. Bu adımlar, üniversitenin araştırma kapasitesini ve kalitesini artırarak "araştırma üniversitesi" statüsüne yükselmesini sağlayacaktır.

    Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al kimdir?

    Prof. Dr. Hamza Al, 9 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Sakarya Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. Özgeçmişi: - 1968 Erzurum doğumludur. - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. - Akademik kariyerine 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır. - Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi'nde, doktorasını ise Sakarya Üniversitesi'nde tamamlamıştır. - 2002 yılında Yardımcı Doçent, 2009 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör olmuştur. - Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM) Müdürlüğü ve bölüm başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. - İki dönem Sakarya Büyükşehir Belediyesinde danışmanlık görevi yürütmüştür. - Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Profesör olarak görevine devam etmektedir.