Buradasın
Putrifikasyon neden olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Putrifikasyon (kokuşma), bakterilerin organik bileşikleri parçalaması sonucu oluşur 12. Bu süreç, anaerobik ortamda gerçekleşir ve şu nedenlerle tetiklenir:
- Proteinlerin aminoasitlere, karbonhidratların monosakkaritlere ve yağların yağ asidi ile gliserine dönüşmesi 1. Bu küçük moleküllü bileşikler bakteriler tarafından parçalanmaya başlar 1.
- Ölümmüş hayvan bedeninin ayrışması 2. Geniş anlamda, protein yapılarının bozulması ve çoğu organın sıvılaşması ile sonuçlanır 2.
- Hayvansal proteinlerin aşırı tüketimi 3. Bu durum, bağırsaklarda disbiyozise ve bağırsak geçirgenliğinin artmasına yol açar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: