• Buradasın

    Pasta ve halka grafiği arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pasta ve halka grafiği arasındaki temel fark, her iki grafiğin veri sunma biçimindedir:
    • Pasta grafiği, bir veri serisi içindeki öğelerin boyutunu, toplamın tamamına orantılı olarak gösterir 24. Veri noktaları tüm pastanın yüzdesi olarak gösterilir 2.
    • Halka grafiği ise, birden çok veri serisini aynı halka grafik üzerinde iç içe halkalar halinde görselleştirir 12. Her halka, bir veri serisini temsil eder 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pasta neyi temsil eder?

    Pasta, genellikle kutlama ve sevinç duygularını temsil eder. Ayrıca, pastanın temsil ettiği bazı spesifik anlamlar da vardır: - Çikolatalı pasta: Aşkın tutkusunu simgeler. - Düğün pastası: Aşkın ve bağlılığın sembolüdür. - Renkli ve desenli pastalar: Mutlu olayları ve çeşitli temaları yansıtır.

    Pasta grafik yüzde nasıl hesaplanır?

    Pasta grafikte yüzde hesaplamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Veri Girişi: Pasta grafiğine eklenecek verileri bir Excel elektronik tablosuna girin. 2. Pasta Grafiği Oluşturma: Araç çubuğundaki "Ekle" sekmesinden "Grafik" bölümünü ve "Pasta Grafik" simgesini seçin. 3. Yüzdeleri Ekleme: - Grafik Stilleri Özelliği: Grafik Tasarımı sekmesi > Grafik Stilleri grubuna gidin ve Stil 3 veya 8'i seçin. - Veri Etiketlerini Biçimlendirme: Grafik Öğeleri düğmesi > Veri Etiketleri onay kutusunu tıklayın, sağ ok işaretini tıklayarak açılır menüden "Diğer Seçenekler"i seçin ve "Etiket Seçenekleri" sekmesinde "%" onay kutusunu işaretleyin. - Bağlam Menüsü: Pasta grafiğine sağ tıklayın, "Veri Etiketleri Ekle" seçeneğini seçin ve "Veri Etiketlerini Biçimlendir" bölmesinde "Etiket Seçenekleri" sekmesinde "%" onay kutusunu işaretleyin. 4. Açı Hesaplaması: Her bir dilimin açısı, o dilimin temsil ettiği yüzde oranının 360 derece ile çarpılmasıyla bulunur.

    Pasta dilimi grafiği nedir?

    Pasta dilimi grafiği, verileri dairesel sektörler veya "dilimler" şeklinde gösteren bir grafik türüdür. Bu tür grafikler, oransal verileri (bütüne göre her bir parçanın payını) görselleştirmek için kullanılır ve genellikle şu alanlarda yer alır: - iş analitiği; - istatistiksel analiz; - bilimsel araştırma.

    Daire grafiği nedir?

    Daire grafiği, bir bütünün parçaları hakkında bilgi sunmada kullanılan, daire şeklindeki bir grafik türüdür. Bu grafik türünde veriler, yüzde veya sayı olarak bir dairenin parçaları ile belirtilir.

    Pasta grafiği nasıl hazırlanır?

    Pasta grafiği hazırlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Veri Seçimi: Görselleştirmek istediğiniz veriyi Excel'de seçin. 2. Grafik Ekleme: Excel'in "Ekle" menüsünden "Grafik" seçeneğine gidin ve "Pasta" grafik türünü seçin. 3. Grafik Özelleştirme: Oluşturduğunuz pasta grafik üzerinde, dilim renkleri, başlık, etiketler gibi özellikleri özelleştirebilirsiniz. 4. Analiz ve Sunum: Grafik üzerindeki verileri analiz edin ve sunumlarınızda kullanın. Alternatif olarak, çevrimiçi pasta grafiği oluşturma araçlarından da yararlanabilirsiniz: - Visme: Hazır şablonlar sunar ve verilerinizi girerek grafiği özelleştirmenize olanak tanır. - Google Sheets: Google Forms ile toplanan verileri Google Sheets'e bağlayarak pasta grafiği oluşturabilirsiniz.

    Grafik türleri şekil grafiği nedir?

    Şekil grafiği, araştırma sonucu elde edilen bilgilerin kendi seçtiğimiz bir şekille ifade edilmesine denir.

    Grafik çeşitleri kaça ayrılır?

    Grafik çeşitleri genel olarak kullanım amaçlarına göre şu şekilde ayrılır: 1. Çizgi Grafiği: Zaman içindeki değişim ve sayısal verilerin artış azalışlarını gösterir. 2. Sütun Grafiği: Belirli kategoriler arasında karşılaştırma yapmayı sağlar. 3. Pasta Grafiği: Yüzdelik verilerin görselleştirilmesinde etkilidir. 4. Histogram Grafiği: Sayısal verilerin dağılımını gösterir. 5. Dağılım Grafiği: İki ölçüm arasındaki ilişkiyi incelemek için kullanılır. Ayrıca, üç boyutlu grafikler, yığılmış grafikler ve ağaç haritaları gibi daha özel amaçlı grafikler de bulunmaktadır.