Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Klasik biyoteknoloji, biyolojik sistemler yardımıyla ham maddelerin yeni ürünlere dönüştürüldüğü işlemleri ifade eder 13.
Bu alanda kullanılan bazı yöntemler şunlardır:
- Fermantasyon: Mikroorganizmaların organik maddeleri metabolize ederek enerji üretmesi 3. Bu yöntem, ekmek, yoğurt, bira ve şarap üretiminde kullanılır 3.
- Hücre kültürü: Bitki veya hayvan hücrelerinin kontrollü koşullar altında çoğaltılması 3.
- Genetik seleksiyon: Aynı türün farklı özellikteki bireylerinin çaprazlanmasıyla üstün özellikteki bireylerin elde edilmesi 2.
Klasik biyoteknoloji, tarım, gıda üretimi, ilaç geliştirme ve çevresel süreçlerde kullanılan geleneksel yöntemleri içerir ve insanlık tarihi kadar eskidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: