Buradasın
Kış aylarında meyve ve sebze depolarına neden su konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kış aylarında meyve ve sebze depolarına su konulmasının birkaç nedeni vardır:
- Buzlanmayı önleme: Su, donarken çevresine ısı verir, bu sayede depo içindeki gıdaların donması engellenir 12.
- Nem dengesini sağlama: Soğuk hava genellikle daha az nem taşır, depoya konulan su buharlaşarak nem oranını artırır ve ürünlerin kurumasını önler 3.
- Sıcaklık dalgalanmalarını azaltma: Su, yüksek ısıl kapasiteye sahip olduğu için sıcaklık değişimlerini yavaşlatır ve ürünlerin donmasını önler 3.
Bu uygulamaların etkili olabilmesi için depo içindeki su kaplarının düzenli olarak kontrol edilip yenilenmesi ve fazla nemin küf ve bakteri oluşumuna yol açmaması için ideal nem oranının korunması gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: