Aşçılık staj süresi, programın türüne göre değişiklik göstermektedir: Profesyonel Aşçılık/Pastacılık: 8 ay, bunun 4 ayı temel eğitim, diğer 4 ayı ise staj olarak yapılır. Yoğunlaştırılmış Profesyonel Aşçılık: 6 ay, 2 ayı temel eğitim, 4 ayı staj olarak tamamlanır. Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık: 12 ay, 4 ayı temel eğitim, 4 ayı ileri seviye eğitim ve yine 4 ayı staj olarak yapılır. Yoğunlaştırılmış Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık: 10 ay, 2 ayı temel eğitim, 4 ayı ileri seviye eğitim ve 4 ayı staj olarak tamamlanır. Ayrıca, ABD'de yapılan Gastronomi (Aşçılık) stajları genellikle 6-18 ay arasında sürmekte olup, bu süre işletmenin eğitim planına göre değişiklik gösterebilir.