Buradasın
Japonya balıkçılık nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonya'da balıkçılık, merkezi yönetimden ziyade balıkçılar tarafından yönetilen bir sistem üzerine kuruludur 4. Bu sistemde, balıkçılar sahiplendikleri kaynağın kendilerine ait olduğunu düşünür ve üretim faaliyetlerini kendi bölgelerinde sürdürürler 4.
Japonya'da balıkçılık türleri:
- Kıyı balıkçılığı: Balıkçı köylerinin bitişiğindeki sularda yapılır 3.
- Açık deniz balıkçılığı: Kendi münhasır ekonomik bölgesi ve komşu ülkelerin bölgelerinde ikili anlaşmalar neticesinde yapılır 3.
- Uzak deniz balıkçılığı: Açık denizlerde ve yabancı devletlerin münhasır ekonomik bölgelerinde gerçekleştirilir 3.
Ayrıca, Japonya'da kültür balıkçılığı da önemli bir yer tutar 3. Deniz kültür balıkçılığında ana ürünler arasında deniz yosunu, deniztarağı, istiridye ve sarı kuyruk akya bulunur 3. Tatlı su kültür balıkçılığında ise yılanbalığı, alabalık, ayu balığı ve yengeç yetiştirilir 3.
Japonya'da balıkçılık faaliyetleri, Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlar tarafından düzenlenen yasal bir çerçeveye tabidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: