• Buradasın

    İTÜ'de kaç ders saydırılabilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) en fazla 5 akademik yıl öncesine kadar alınıp başarılmış dersler için ders saydırma talebi yapılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Ders saydırma için ortalama önemli mi?
    Evet, ders saydırma için ortalama önemlidir. Ders saydırma işleminde, daha önce alınan dersin notunun, mevcut üniversitenin ders saydırma için belirlediği not ortalaması üzerinde olması gerekmektedir.
    Ders saydırma için ortalama önemli mi?
    İTÜ 1 yılda kaç ders alınır?
    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir yılda en fazla 23 kredi ders alınabilir.
    İTÜ 1 yılda kaç ders alınır?
    İTÜ'de hangi dersler zorunlu denklik?
    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'de zorunlu denklik dersleri, öğrencinin kayıtlı olduğu programın öğretim planında yer alan derslerdir. Ayrıca, yabancı dil bilgisi yetersiz olan öğrenciler için yabancı dil hazırlık programı da zorunludur ve bu program azami iki yıldır.
    İTÜ'de hangi dersler zorunlu denklik?
    Seçmeli ders sayısı kaç olmalı?
    Seçmeli ders sayısı, öğrencinin sınıf seviyesine ve eğitim programına göre değişiklik gösterebilir. Ortaokullarda, öğrencilerin her yıl en az birer ders seçmek zorunda olduğu üç seçmeli ders grubu bulunmaktadır: "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer" ve "Kültür, Sanat ve Spor". Üniversitelerde ise seçmeli ders sayısı genellikle 4 ile 8 arasında değişebilir.
    Seçmeli ders sayısı kaç olmalı?
    Ders saydırma kaç yıl geçerli?
    Ders saydırma işlemi için en fazla 5 akademik yıl öncesine kadar alınmış ve başarılmış dersler geçerli sayılabilir.
    Ders saydırma kaç yıl geçerli?
    İTÜ ders programı nasıl yapılır?
    İTÜ'de ders programı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Önşart Diyagramı Oluşturmak: Bölümünüze ait güncel ders planını inceleyerek önşart ilişkilerini belirleyin ve bir diyagram hazırlayın. 2. Ders Seçimi: Ders programını ders seçim gününden önce kendiniz hazırlayın. Bunu yaparken aşağıdaki sırayı izleyin: - Önemli önşart derslerinizi programa ekleyin. - Herhangi bir dersin önşartı olmayan ve sadece o dönem açılan bölüm derslerinizi yerleştirin. - En son havuz derslerini programa ekleyin. 3. Kontrol ve Yedekleme: Programınızı hazırladıktan sonra önşart dersi kaçırmadığınızdan emin olun ve aldığınız derslerin aynı gün ve saatte yedeklerini bulun. 4. Sistem Üzerinden Onaylama: Hazırladığınız programı İTÜ Sis üzerinden kontrol edin ve derslerin CRN'lerini kaydedin. 5. Son İşlemler: Ders seçim günü sistemde yoğunluk olabileceğinden, 2 dakikalık aralıklarla işlem yaparak ders seçimini tamamlayın. Ayrıca, ders programı hazırlamak için ITU Scheduler, İTÜ Takipçi ve İTÜ Programcı gibi çeşitli internet siteleri ve programlar da mevcuttur.
    İTÜ ders programı nasıl yapılır?
    İTÜ seçmeli ders nasıl seçilir?
    İTÜ'de seçmeli ders seçimi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Önşart Diyagramı Oluşturma: Bölümünüze ait güncel ders planını inceleyerek önşart ilişkilerini belirleyin ve bir önşart diyagramı hazırlayın. 2. Ders Programı Hazırlama: Öncelikle önşart derslerinizi, ardından diğer bölüm derslerinizi ve en son havuz derslerinizi programınıza yerleştirin. 3. CRN Kodlarını Kaydetme: Hazırladığınız programdaki derslerin CRN kodlarını kaydedin ve derslerin varlığını, gün ve saatlerini İTÜ SİS'ten kontrol edin. 4. Ders Seçimi: Ders seçimi gününde sisteme girip 2 dakikalık aralıklarla işlem yaparak derslerinizi seçin. 5. Kontenjan Arttırımı: Eğer ilk seçimde derslerinizi alamazsanız, kontenjan artırımı günü tekrar deneyin. Ayrıca, İTÜ Ders Programı Kombinatörü adlı Android uygulamasını kullanarak ders saatlerini Excel formatında otomatik olarak işaretleyebilir ve önşartları takip edebilirsiniz.
    İTÜ seçmeli ders nasıl seçilir?