• Buradasın

    İTÜ başka okuldan ders alabilir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, İTÜ öğrencileri başka bir okuldan ders alabilirler.
    Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre, hem yüksek lisans hem de doktora öğrencileri, öğrenim süreleri boyunca en fazla iki dersi başka bir yükseköğretim kurumundan seçebilirler 15. Bunun için dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
    1. Dersin İTÜ'de açılmıyor olması esastır 15.
    2. Alınan ders, "seçmeli ders" statüsünde kabul edilir 1.
    3. Dersin alınacağı yarıyıl başlangıcından önce "LEE Dışı Ders Bildirim Formu" doldurulup enstitüye teslim edilmelidir 15.
    4. Formdaki imzalar öğrenci tarafından temin edilir 1.
    5. Talep, yönetim kurulu tarafından değerlendirilir ve kabul edilirse, diğer üniversiteye durum bildirilerek dersin sonucunun iletilmesi istenir 15.
    Ayrıca, yaz okulunda diğer üniversitelerden ders almak isteyen İTÜ öğrencileri için de benzer koşullar geçerlidir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İTÜ hangi ders sistemi kullanıyor?

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kepler adlı ders sistemini kullanmaktadır. Bu sistem üzerinden öğrenciler, ders programlarını oluşturabilir, final takvimlerine erişebilir, dönem içi ve dönem sonu notlarını takip edebilirler.

    İTÜ ders seçimi bölüm şartı var mı?

    Evet, İTÜ'de ders seçiminde bölüm şartları bulunmaktadır. Her bölümün alması gereken dersler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (ÖİDB) sitesinde, öğrenci sekmesindeki ders planlarında belirtilmiştir.

    İTÜ ders seçimi nasıl yapılır?

    İTÜ'de ders seçimi aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir: 1. Sistem Kontrolü: http://www.sis.itu.edu.tr/ adresinden "ÖBS Giriş" yaparak sistemin sorunsuz çalıştığını kontrol edin. 2. Ders Planı Hazırlama: Almanız gereken dersler listesini ve ön şartları gözden geçirin. 3. Program Oluşturma: ITU Scheduler gibi bir program kullanarak derslerinizi planlayın. 4. Ders Seçimi: Güncel ders seçim tarih-saatlerine göre sisteme giriş yapın. 5. Kontenjan Arttırımı: Eğer seçtiğiniz ders doluysa, yedek CRN kodlarını kullanarak tekrar deneyin. Ayrıca, ders seçimi sırasında danışman hocanızdan yardım alabilirsiniz.

    İTÜ seçmeli ders muafiyeti nasıl yapılır?

    İTÜ'de seçmeli ders muafiyeti için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Başvuru Dönemi: Lisans programına kesin kaydınızı yaptırdığınız ilk yarıyıl/yılda, ÖİDB web sitesinde (www.sis.itu.edu.tr) ilan edilen tarihlerde online başvuru yapılmalıdır. 2. Gerekli Belgeler: Başvuru ekine daha önce öğrenim görülen yükseköğretim kurumu tarafından onaylanmış ders içerikleri ve transkript eklenmelidir. 3. Kriterler: Muafiyet istenen dersin, eşit veya daha yüksek kredili ve içeriğinin %100 İngilizce programdaki ders ile uyumlu olması gerekir. 4. Değerlendirme: Başvurular, ilgili fakülte veya enstitü komisyonları tarafından incelenir ve karara bağlanır. 5. İtiraz: Ders intibak raporu ilan edildikten sonra bir hafta içinde itiraz edilebilir.

    Farklı üniversiteden ders almak için ne yapmalı?

    Farklı bir üniversiteden ders almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Ders İçeriklerini Onaylatmak: İlgili üniversiteden alınacak derslerin içeriklerini, kendi üniversitenizin ders koordinatörlerine onaylatmanız gerekmektedir. 2. Ders Plan ve Programlarını Getirmek: Alacağınız derslere ait ders plan ve programlarını da beraberinde getirmelisiniz. 3. Başvuru Dilekçesi Doldurmak: Ekte verilen yaz okulu ders başvuru dilekçesini eksiksiz doldurarak danışmanınızın olurunu aldıktan sonra bölüm sekreterliğine iletmelisiniz. Ayrıca, başka üniversiteden ders alabilmek için bazı üniversitelerin yerleşmeye esas taban puan şartı gibi özel kriterleri olabileceğini unutmamak önemlidir.

    İTÜ yaz okulunda başka üniversitelerden ders alınır mı?

    Evet, İTÜ yaz okulunda başka üniversitelerden ders alınabilir. Ayrıca, İTÜ öğrencileri, bölüm kurulunun olumlu görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile İTÜ dışındaki bir üniversitede açılan yaz öğretimi dersini de alabilirler.

    Hangi dersler başka üniversiteden alınabilir?

    Başka üniversiteden alınabilecek dersler, genellikle şu koşullar altında mümkündür: 1. Eşdeğer Diploma Programları: Ders içerikleri en az %80 aynı olan bölümler arasında geçiş yapılabilir. 2. Taban Puan Şartı: Öğrencinin geçmek istediği bölümün taban puanına eşit ya da daha yüksek bir puana sahip olması gerekir. 3. Yaz Okulu: Öğrenciler, üniversitelerinde açılmayan dersleri, içerik ve ders saati aynı veya daha fazla olması kaydıyla, yaz okuluna yer veren diğer üniversitelerden alabilirler. Başvuru süreci ve gerekli belgeler, her üniversitenin kendi yönetmeliklerine göre değişiklik gösterebilir.