Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul Boğazı'nın donmamasının birkaç nedeni vardır:
- Tuzluluk: Boğaz'daki su tuzludur ve tuzlu suyun donması için sıcaklık çok daha düşük olmalıdır 12.
- Akıntılar: Boğaz'da sürekli bir akıntı vardır, bu da suyun hareketini sürdürerek donmayı engeller 123.
- Su sıcaklığı: Boğaz'daki su sıcaklığı genellikle 6-7 derece civarındadır ve bu sıcaklık donma noktasının üzerindedir 23.
- Coğrafi koşullar: İstanbul'da hava sıcaklığının -25 dereceye kadar düşmesi gerekir ki bu, Boğaz'ın donması için yeterli olsun 3. Ancak, böyle bir sıcaklık nadiren görülür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: