Buradasın
İnsan anatomisinde yiyecekler hangi yoldan geçer?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Ağız: Besinlerin alındığı ve ilk olarak mekanik ve kimyasal olarak parçalandığı yer 35.
- Yutak (Farinks): Ağızdan geçen besinlerin yemek borusuna ulaştığı bölge 34.
- Yemek Borusu (Oesophagus): Besinlerin ağızdan mideye geçişini sağlayan kaslardan oluşan tüp 34.
- Mide: Besinlerin kimyasal olarak sindirildiği ve parçalandığı organ 34.
- İnce Bağırsak: Besin maddelerinin emiliminin gerçekleştiği uzun ve kıvrımlı yapı 34.
- Kalın Bağırsak: Sindirilmemiş yiyeceklerin depolandığı ve suyun emildiği organ 34.
- Anüs: Sindirilemeyen artık yiyeceklerin vücuttan atıldığı yer 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: