• Buradasın

    İMEP programı kaç ay sürüyor?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İMEP (İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı) süresi 48 aydır 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İMEP 2. faz nedir?

    İMEP 2. Faz (İMEP 2), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "İstihdam için Mesleki Eğitim Programı"nın ikinci aşamasıdır. Programın amacı, işgücü piyasası ihtiyaçlarına uygun olarak çıraklık ve mesleki eğitim yoluyla beceri gelişimini destekleyerek, uluslararası ve geçici koruma altındakiler ile ev sahibi toplulukların sürdürülebilir geçim kaynaklarına ve istihdama erişimlerini kolaylaştırmaktır. İMEP 2, Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğiyle yürütülmektedir.

    BTÜ İMEP nedir?

    BTÜ İMEP, Bursa Teknik Üniversitesi İşletmede Mesleki Eğitim Programı'nın kısaltmasıdır. Bu program, öğrencilerin lisans eğitimlerinin bir dönemini tam zamanlı olarak sektörün öncü firmalarında çalışarak geçirmelerini sağlar.

    İMEP programı nedir?

    İMEP (İstihdam için Mesleki Eğitim Programı), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye'de kaliteli çıraklık ve mesleki eğitim yoluyla Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların istihdama erişimlerini kolaylaştırmayı amaçlayan bir programdır. Programın hedefleri: - İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun mesleki becerileri desteklemek. - Sürdürülebilir geçim kaynaklarına ve kayıtlı istihdama erişimi sağlamak. Uygulama alanları: Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin gibi 14 ilde 44 mesleki eğitim merkezinde yürütülmektedir. Program ortakları: Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Expertise France ve EDUSER'dir.

    İMEP projesi ne zaman bitiyor?

    İMEP (İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı) projesi, 1 Ekim 2024 tarihinde sona erdi.

    İMEP belgesi nasıl alınır?

    İMEP (Mesleki Yeterlilik Belgesi) almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Başvuru: İlgili kuruluşa başvurarak gerekli belgeleri teslim etmek. 2. Eğitim: Gereken eğitim ve kurslara katılmak. 3. Sınav: Teorik ve uygulamalı sınavlara girerek başarılı olmak. Ek olarak: - Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama: Belgenin geçerliliğini ve detaylarını, ilgili resmi kurumların web siteleri üzerinden sorgulamak mümkündür. - Ücret: Sınav ve belgelendirme ücretleri, işsizlik sigortası fonu tarafından karşılanmaktadır.

    İMEP'e kimler başvurabilir?

    İMEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemine kimler başvurabilir sorusuna doğrudan bir yanıt bulunmamaktadır. Ancak, benzer niteliklere sahip bazı sistemler ve başvuru grupları şunlardır: Polis Amirleri Eğitim Merkezleri (PAEM): Bu merkezlere lisans mezunları veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir. Anonim ve Limited Şirketler: Bu tür şirketler, KEP adresi edinmeye ve ilgili kurumlarla KEP üzerinden yazışmaya zorunludur. E-Fatura kullanıcıları: Elektronik fatura kullanıcısı olmak isteyen tüzel kişilerin mali mühür başvurusu yapması gerekmektedir.