• Buradasın

    İlkokul gelişim dosyası ne zaman verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İlkokul gelişim dosyaları, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren tüm ilkokul sınıflarında verilmeye başlanacaktır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İlkokulda karne yerine gelişim raporu nasıl hazırlanır?

    İlkokulda karne yerine hazırlanan gelişim raporu, öğrencinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimini de değerlendirir. Raporun hazırlanmasında şu adımlar izlenir: 1. Gözlemler: Öğretmen, öğrencinin ders içindeki katılımını, arkadaşlarıyla ilişkilerini ve genel davranışlarını gözlemler. 2. Performans Değerlendirme: Projeler, ödevler ve grup çalışmaları gibi performansa dayalı değerlendirmeler yapılır. 3. Geri Bildirimler: Öğrencilerin kendileriyle ilgili düşünceleri de raporun bir parçası olabilir. 4. Dijital Platformlar: Milli Eğitim Bakanlığı, bu raporların dijital ortamda hazırlanması ve velilerle paylaşılması için özel bir yazılım geliştirebilir. Ayrıca, gelişim raporlarında öğrencinin güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri, sosyal-duygusal becerileri ve velilere yönelik somut öneriler de yer alır.

    İlkokul 1 dönem sonunda neler yapılır?

    İlkokul 1. dönem sonunda yapılması gereken bazı işlemler şunlardır: 1. E-Okul Not Girişleri: Öğrenci notları ve davranış notları, okul idaresinin belirttiği tarihe kadar girilir. 2. Kitap Bilgileri: 1. sınıflar hariç, öğrencilerin okuduğu kitap bilgileri sisteme işlenir. 3. Karne Görüşü: Öğretmen, her öğrenci için karne öğretmen görüşü bilgilerini doldurur. 4. Faaliyet Raporları: Serbest etkinlik ve rehberlik dersi 1. dönem faaliyet raporları idareye teslim edilir. 5. Zümre Değerlendirmeleri: Dönem zümreler bazında yapılan değerlendirmeler rapor haline getirilerek okul idaresine verilir. 6. Devamsızlık Takibi: Sınıf defteri ve diğer defterler doldurularak okul idaresine teslim edilir. 7. Veli Toplantı Tutanakları: Dönem veli toplantı tutanakları hazırlanarak idareye verilir.

    İlkokulda dönem sonu işlemleri ne zaman yapılır?

    İlkokulda dönem sonu işlemleri genellikle eğitim öğretim yılının sona erdiği günün son ders saatinde tamamlanır.

    İlkokul öğrenci ürün dosyası nasıl değerlendirilir?

    İlkokul öğrenci ürün dosyası, üç farklı değerlendirme yaklaşımı ile değerlendirilebilir: 1. Her çalışmanın ayrı puanlanması: Dosya içindeki her bir çalışma ayrı ayrı puanlanır ve puanların aritmetik ortalaması dosyaya verilen puanı oluşturur. 2. Farklı ölçütlere göre puanlama: Farklı performansların, farklı ölçütlere göre puanlandığı bir dosyada, her bir alt ölçüte göre farklı puanlar verilir ve sonunda genel puan hesaplanır. 3. Özellik ve bütün içindeki ağırlığa dayalı puanlama: Öğrenci ürün dosyasındaki çalışmaların tamamına, özellik ve bütün içerisindeki ağırlığına dayalı olarak puanlama yapılır ve tüm puanlar toplanarak genel puana ulaşılır. Ayrıca, dereceli puanlama anahtarı veya kontrol listeleri kullanılarak da değerlendirme yapılabilir.

    Gelişim ve değerlendirme ne zaman yapılır?

    Gelişim ve değerlendirme süreçleri, doğum ile birlikte rutin aralıklarla yapılmaya başlanır. Özellikle aşağıdaki dönemlerde gelişimsel değerlendirme önerilir: - 9., 18., 24. ve 30. aylar. - Prematüre bebeklerde 3 yaşına kadar, 3 ayda bir. Ayrıca, çocuğun gelişimi ile ilgili herhangi bir endişe duyulduğunda da gelişimsel değerlendirme yapılabilir.

    1 dönem gelişim raporu ne zaman verilir?

    1. dönem gelişim raporu, 17 Ocak 2025 tarihinde, ilk dönemin sona ermesiyle birlikte velilere verilecektir.

    1 sınıfta gelişim raporu nasıl girilir?

    1. sınıfta gelişim raporu girmek için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Gözlemler: Öğretmen, öğrencinin ders içindeki katılımını, arkadaşlarıyla ilişkilerini ve genel davranışlarını gözlemler. 2. Performans Değerlendirme: Projeler, ödevler ve grup çalışmaları gibi performansa dayalı değerlendirmeler yapılır. 3. Geri Bildirimler: Öğrencilerin kendileriyle ilgili düşünceleri de raporun bir parçası olabilir. 4. Dijital Platformlar: Milli Eğitim Bakanlığı, bu raporların dijital ortamda hazırlanması ve velilerle paylaşılması için özel bir yazılım geliştirebilir. E-Okul üzerinden giriş yapmak için: 1. e-Okul sistemine giriş yapın. 2. Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yapın. 3. "Gelişim Raporları" sekmesine tıklayarak raporu görüntüleyin.