Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Harpin proteini, doğal olarak meydana gelen bakteriyel bir proteindir ve bitkinin doğal savunma mekanizmasını harekete geçirir 125.
Özellikleri:
- Kaynak: Elma ve armutta ateş yanıklığı hastalığına sebep olan bakteriyel patojen Erwinia amylovora'dan izole edilmiştir 125.
- Yapısı: 403 aminoasitten oluşan, moleküler ağırlığı yaklaşık 44 kD olan, suda çözünebilen ve granül yapıda bir proteindir 125.
- Üretim: E. coli'nin zayıflatılmış bir formu kullanılarak üretilir 15.
- Etki mekanizması: Bitki reseptörlerine bağlanarak biyokimyasal reaksiyonları uyarır ve salisilik asit ile jasmonik asit sentezini artırarak bitkinin hastalıklara karşı dayanıklılığını artırır 125.
- Kullanım: Genellikle yaprak uygulamaları şeklinde, bitki vegetasyon süresince 14 günlük aralıklarla kullanılır 12.
Faydaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: