• Buradasın

    En zor bilmece nedir matematik?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Matematikle ilgili en zor bilmecelerden biri şu şekilde olabilir:
    Bilmece: Telefon tuş takımındaki tüm sayıları çarptığınızda hangi sayıyı elde edersiniz? 3
    Cevap: 0 3. Bunun nedeni, tuş takımında 0 sayısının bulunması ve herhangi bir sayının 0 ile çarpılmasının 0 vermesidir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Bilmece çeşitleri ve cevapları nelerdir?

    Bilmeceler çeşitli kategorilere ayrılır ve cevapları da bu kategorilere göre değişir: 1. Kolay Bilmeceler ve Cevapları: - Bilmece: Parmağında gözüm var, daireyim köşem yok. - Cevap: Yüzük. 2. Zor Bilmeceler ve Cevapları: - Bilmece: Ev ikiye yarılmış, etrafa boncuklar saçılmış. - Cevap: Bezelye. 3. Komik Bilmeceler ve Cevapları: - Bilmece: Pembe bir mendil, mavi bir denize düşerse ne olur? - Cevap: Islanır. 4. Eğitici Bilmeceler: - Bilmece: Al yanağı dala asmışlar, içine şeker katmışlar. - Cevap: Elma. 5. Hayvanlarla İlgili Bilmeceler: - Bilmece: Bacaklarım incedir, yuvam yükseklerdedir, her sene göç ederim. - Cevap: Leylek.

    Bilimsel bilmeceler nelerdir?

    Bilimsel bilmeceler arasında şunlar yer alabilir: 1. "Gökkuşağı" bilmecesi: Gökte gördüm bir köprü, rengi var yedi türlü. 2. "Mikroskop" bilmecesi: Kimseye görünmeden sınıftan çıkabilen şey nedir?. 3. "Teleskop" bilmecesi: Gözünü daya ona, düğmesini çevir. Sana küçücük bir dünyayı gösterir!. 4. "Gürültü" bilmecesi: Şimşek çakması sonucunda ortaya çıkan sıcaklık havayı ısıtır ve genişletir, bu genleşme sonucunda gök gürültüsü oluşur. 5. "Cam yapımı" bilmecesi: Cam, erimiş haldeki kumdur.

    Matematik ile ilgili bilmeceler nelerdir?

    İşte matematik ile ilgili bazı bilmeceler: 1. Bilmece: Bir çemberin sırrını sormaya kalkarlar, çapını alıp çarpsan elde edersin rakamı harlar. 2. Bilmece: 1'den başlar, sonsuzluk boyunca uzanır giderler, toplarlar, çarparlar, bölüşürler yolu, matematik dünyasının en kıymetli yolu. 3. Bilmece: Ne eksi, ne artı, her işin başı, hep onunla döner matematik dünyası. 4. Bilmece: Üç köşesi var, her biri birer açı, kenarları üç, biri diğerinden kısa. 5. Bilmece: Telefon tuş takımındaki tüm sayıları çarptığınızda hangi sayıyı elde edersiniz.

    Bilmece çeşitleri nelerdir zor?

    Zor bilmece çeşitleri arasında şunlar bulunmaktadır: 1. "Ne koşabilir ne de yürüyebilir, ağzı vardır ama hiç konuşmaz, başı vardır ama ağlamaz, yatağı vardır ama hiç uyumaz?" sorusunun cevabı: Bir nehir. 2. "Bir adam köpeğini derenin karşı tarafından çağırır. Köpek dereyi ıslanmadan, köprü veya tekne kullanmadan nasıl geçer?" sorusunun cevabı: Dere donmuştu. 3. "Bir başı ile bir ayağı ve dört bacağı olan şeyin adı nedir?" sorusunun cevabı: Bir yatak. 4. "Başparmağı ve dört parmağı olan ama el olmayan şey nedir?" sorusunun cevabı: Bir eldiven. 5. "Suyu olmayan gölleri, taşsız dağları ve binasız şehirleri olan nedir?" sorusunun cevabı: Bir harita.

    Bilmecenin zor olması için ne yapılır?

    Bilmecenin zor olması için şu yöntemler kullanılabilir: 1. Soyut Kavramlar Kullanmak: Somut kavramların yerine soyut kavramlar kullanılarak zihinsel yapıyı harekete geçirmek. 2. Çağrışım Yapacak İfadeler: Bilmecenin anlatımında daha çok zihin içerisinde çağrışım yapacak ifadeler tercih etmek. 3. Karmaşık Anlatım: Bilmecenin anlatımında eski dönemlerdeki kelimeleri kullanarak cevaplandırmaya çalışan kişinin uzun süre düşünmesini sağlamak. 4. Birden Fazla Cevap: Tek cevabı varmış gibi görünen bilmeceler aslında birden fazla cevabı içerisinde barındırabilir. 5. Mantık Yürütme: Bilmecenin çözümünde mantık yürütmek, olasılıkları değerlendirmek ve problemi parçalara ayırmak.

    Bilmece ve cevapları nelerdir?

    İşte bazı bilmeceler ve cevapları: 1. Bilmece: "Ne kadar kaynatırsan kaynat, yine de pişmez. Bu nedir?". 2. Bilmece: "Geceleri evde dolaşır, ama kimse sesini duymaz. Sabah olunca ise yok olur. Nedir?". 3. Bilmece: "Seninle hep gezer ama hiçbir zaman önüne geçemez. Nedir?". 4. Bilmece: "Hangi meyve yere düşmez?". 5. Bilmece: "Hangi hayvan okula en çok yakışır?". 6. Bilmece: "Bir bağım var, uzundur uzun". 7. Bilmece: "İzimi takip et, beni bulursun. Evimi sırtımda görürsün".

    Bilmece bulmaca nedir?

    Bilmece bulmaca, bir şeyin adını vermeden, onun özelliklerini dolaylı olarak söyleyerek o şeyin ne olduğunu bulmaya çalışılan bir oyun olarak tanımlanır. Bulmaca çözümlerinde ise "muamma" kelimesi bilmece anlamına gelir.