Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doğal ayıraçlar (indikatörler) arasında en yaygın olarak bilinenler şunlardır:
- Kırmızı lahana suyu 23. Asidik maddelerde pembe-kırmızı, bazik maddelerde ise mavi-yeşil-sarı renk verir 23.
- Kiraz suyu 23. Asidik maddelerde açık pembe, bazik maddelerde ise açık sarı renk verir 23.
- Kırmızı soğan kabuğu 2. Asidik maddelerde açık kırmızı, bazik maddelerde ise açık kahverengi renk verir 2.
- Gül yaprağı suyu 23. Asidik maddelerde açık pembe, bazik maddelerde ise sarı renk verir 23.
- Çilek suyu 23. Asidik maddelerde turuncu-sarı, bazik maddelerde ise sarı-yeşil renk verir 23.
- Kuşburnu suyu 23. Asidik maddelerde kırmızı, bazik maddelerde ise yeşil renk verir 23.
- Çay 23. Asidik maddelerde açık kahverengi, bazik maddelerde ise koyu kahverengi renk verir 23.
Doğal ayıraçlar, genellikle bitkilerden elde edilen doğal pigmentlerdir ve pH değişimlerine bağlı olarak renk değiştirme özelliği gösterirler 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: