• Buradasın

    Deü sınav geçme sistemi nasıl?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) sınav geçme sistemi şu şekildedir:
    1. Ders Geçme: DEÜ'de ders geçme sistemi uygulanır ve bir öğretim yılına ait başarısız olunan dersler bir sonraki yılda öncelikle tekrarlanır 12.
    2. Başarı Notu: Bir dersin başarı notu, ara sınavları, proje, staj gibi yarıyıl içi çalışmalardan alınan notların ve yarıyıl sonu veya bütünleme sınavındaki notun katkısıyla belirlenir 23.
    3. Not Katsayıları: Başarı notları, 0-100 puan aralığında olup, belirli katsayılarla değerlendirilir (örneğin, AA notu 4.00 katsayısına sahiptir) 23.
    4. Sınava Girebilme Şartları: Bir dersin yarıyıl sonu veya bütünleme sınavına girebilmek için teorik derslerin en az %70'ine ve laboratuvar gibi uygulamaların en az %80'ine katılmış olmak gereklidir 3.
    5. Ek Sınav Hakları: Azami süreleri sonunda beş dersten fazla başarısız olan öğrencilerin programla ilişiği kesilir; ancak beş derse kadar başarısız olanlara dört yarıyıl ek süre verilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bütünleme sınavında geçme notu kaç?

    Bütünleme sınavında geçme notu 100 üzerinden en az 50 puan olarak belirlenmiştir.

    DEÜ geçme notu kaç?

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) geçme notu CC (60-69) olarak belirlenmiştir.

    DEÜ sınav yönetmeliği değişti mi?

    Evet, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişti. Bu değişiklik, 5 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan "Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile gerçekleşti.

    DEÜ sınav değerlendirme nasıl yapılır?

    Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) sınav değerlendirmesi şu şekilde yapılır: 1. Sınav Sonuçları Duyurusu: Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç yirmi gün içinde öğrencilere duyurulur. 2. Maddi Hata İtirazı: Sınav sonuçlarına, ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde sadece maddi hata yönünden itiraz edilebilir. 3. Bağıl Değerlendirme: Bazı bölümlerde başarı notu, öğrencinin yarıyıl içi çalışmaları ve final sınavı dikkate alınarak, sınıfın başarı düzeyine göre belirlenir. 4. Diğer Değerlendirme Kriterleri: Sınav türleri ve değerlendirme yöntemleri, dersin özelliklerine göre değişebilir. Örneğin, sözlü sınavlarda soruların cevapları konuşma dilinde olduğu için sınavın geçerliliği ve güvenirliği daha düşük olabilir.

    Ek sınavda geçme notu kaç?

    Ek sınavda geçme notu, en az 60 puan olarak belirlenmiştir.