Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aşçılar, mesleki yeterliliklerine ve deneyimlerine göre farklı seviyelerde olabilirler. İşte bazı seviyeler:
- Çırak: Mesleğe yeni başlayan ve bir ustanın yanında eğitim alan kişidir 2.
- Kalfa: Çıraklıktan sonra deneyim kazanan ve belirli bir alanda uzmanlaşan kişidir 2.
- Aşçı: Yiyecek ve içecekleri servise hazır hale getiren, nitelikli meslek elemanıdır 5.
- Şef Aşçı (Aşçıbaşı): Mutfak operasyonlarını yöneten, ekibi organize eden ve müşteri ilişkilerini yürüten kişidir 23.
- Master Şef: Dünya Aşçılar Federasyonu tarafından seçilen ve belirli bir kurs ve sınav sürecini tamamlayan en üst düzey şeflerdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: